СНС Покренимо Србију!

Пише Угљеша Мрдић

Скупом у Земуну Српска напредна странка је почела изборну кампању за парламентарне изборе заказане за 6. мај, поручујући да ће јој приоритет бити отварање нових радних места и развој српске економије

„Шаљем Тадићу личну поруку – усуди се, распиши председничке изборе“, рекао је председник Српске напредне странке Томислав Николић на скупу под називом „Покренимо Србију“, који је одржан у среду у препуној хали „Пинки“ у Земуну.
Томислав Николић је навео да то ради из два разлога, да „Тадић не би доживео катастрофални пораз крајем године и да би га научио у међувремену да игра коло“, алудирајући на председников наступ приликом добијања статуса кандидата.

ПОБЕДА НА ИЗБОРИМА
Овим скупом у Земуну Српска напредна странка (СНС) почела је изборну кампању за парламентарне изборе заказане за 6. мај, поручујући да ће јој приоритет бити отварање нових радних места и развој српске економије.
На скупу је поручено да ће СНС победити на изборима.
Томислав Николић је рекао да као странка имају пет приоритета и да ће, уколико дође на власт, имати владу од 15 министара, а залагаће се за смањење броја посланика на половину.
Према његовим речима, тих пет приоритета су спровођење закона о јавним набавкама, борба против привилеговане политичке класе, покретање пројекта Дунав-Морава-Вардар, смањење огромног држаног сектора и политика опште бриге за бебе.
Како је најавио Николић, циљеви за које се боре су Србија са Косовом и Метохијом у њеном саставу, и као други, сарадња са Русијом, ЕУ, Кином, САД-ом, „опорављеним арапским и афричким земљама“ и Латинском Америком.

ВИШЕ ЈЕ ОНИХ ЗА ПРОМЕНЕ
Заменик председника СНС-а Александар Вучић рекао је да је уверен да ће лидер СНС-а Томислав Николић бити председнички кандидат, уколико „власт буде смела да распише председничке изборе“.
„Николић ће бринути једнако о свим грађанима, за разлику од Тадића, који се обраћа само присталицама ДС-а“, рекао је заменик председника СНС-а Александар Вучић.
Он је најавио да ће СНС донети нови закон о јавним набавкама којим ће се уштедети 600 милиона евра и „тај новац више неће ићи у руке тајкуна и политичара, већ народу“.
„Без радних места нема ништа од Србије, јер је наша држава у светском врху по одласку младих у свет и одливу мозгова. По одливу мозгова из земље, од Србије у свету је гора само Гвинеја Бисао. Знамо ми добро шта Србија мисли о Тадићу и Динкићу, али молим вас да покажемо велику одговорност. Победићемо их оловком и папиром“, истакао је Вучић, који је позвао на што већу излазност на изборе рекавши да сматра да је много више оних који су за промене него за статус кво.
Председник Покрета социјалиста Александар Вулин рекао је да је Србија уморна од крадљивих и пребогатих министара, лажљивих политичара и председника, за кога сматра да је председник само своје странке, а никад целе Србије.
„Предалеко сте отишли када сте послали српску Жандармерију да разбија српске барикаде на Косову и Метохији. Предалеко сте отишли када сте створили најбогатијег градоначелника и најсиромашнију председницу Европе. Предалеко сте отишли када сте створили најбогатије политичаре и најбогатије саветнике у најсиромашнијој земљи Европи. Прекасно сте почели да лажете. Сада више неће лагати. Прерано сте помислили да је Србија заборавила ваша имена, имена оних који су је опљачкали. Прерано сте помислили да ће Србија заборавити да су је ДС, СПС и Г17 опљачкали“, рекао је Александар Вулин.

ШИРОКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ
„Видели сте да Свети Ђорђе користи мач. Он користи копље, а ми ћемо оловку – да ове обришемо, да Србију ослободимо аждаје која ју је исцрпела, уништила, исисала све што је имало да се узме“, рекао је на скупу председник Нове Србије Велимир Илић.
На митингу присутнима су се обратили и потпредседник СНС-а Јоргованка Табаковић, заменик председника ПСС БК-а Драгомир Карић, Мујо Муковић из Бошњачке народне странке, Срђан Шаин из Ромске партије, Миодраг Линта из Коалиције удружења избеглица…
Изборна листа СНС-а зваће се „Покренимо Србију, Томислав Николић“, а на њој ће поред СНС-а бити и Нова Србија, Покрет снага Србије Богољуб Карић, Покрет социјалиста, Бошњачка народна странка, Ромска партија, Народна сељачка странка и још неколико мањинских странака, Коалиција удружења избеглица, Асоцијација малих и средњих предузећа и предузетника Србије, као и других удружења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *