Izgubljena u fusnoti

Piše Aleksandar Đaja

Hoćemo li, zaista, dozvoliti da se vekovna država Nemanjića i kneza Lazara, matična država srpskog naroda na ovoj planeti, zauvek izgubi u novoj „fusnoti“

 

Funkcioner Demokratske stranke i predsednik Opštine Inđija Goran Ješić je prošle nedelje „otvorio dušu“: „Mi smo kao stranka ipak napravili jednu veliku grešku, bili smo nepošteni prema svojim biračima, nismo im rekli da se i našoj zemlji približava ekonomska kriza koja se nije mogla zaustaviti. I zato moramo da im se izvinimo“. Sama ta izjava i ne bi bila toliko bezobrazna i demagoška, da su na nju nije nadovezala i potpredsednica DS-a Jelena Trivan: „Arogantno bi bilo reći da su svi dobro radili svoj posao i da nešto nije moglo biti bolje. Čovek, pa i vlast, mora da bude spreman da se izvini za svaku grešku i pokaže da stvarno odgovara građanima koji su je izabrali“.

EPIDEMIJA IZVINJAVANJA

[restrictedarea]

O čemu oni govore? Da li se, zaista, na ovako bezobziran način sprdaju sa narodom Srbije ili su izgubili svaku vezu sa realnim životom? Misli li Jelena Trivan da je vaspitačica u ustanovi za osobe ometene u razvoju, pa se građanima Srbije, na način „primeren tome“ i obraća, dok Goran Ješić sebe doživljava kao meteorologa, koji se, eto, izvinjava, jer nije na vreme upozorio svoje „retardirane sugrađane“ da se približava vremenska nepogoda – pa su oni kao goveda stajali nasred livade i kisnuli do gole kože…?!
Ko je, uopšte, od vas, Trivanova i Ješiću tražio da se izvinjavate bilo kome? Da li „epidemija izvinjavanja“ u DS-u, koja je krenula od vašeg predsednika i koji se izvinio svima na severnoj zemljinoj polulopti, u predizbornoj kampanji dobija šire razmere? Verujete da ćete izblefirati narod Srbije „geačkom“ zamenom teza o tome kako bi trebalo da se izvinite svojim biračima za „neke greške“ tokom svoje, na silu održavane četvorogodišnje vladavine. Nema šanse! „Greška“ ste – vi! Jer, nije više u pitanju vaša dobra volja, hoćete li se ili nećete „izviniti“ građanima Srbije za svoju četvorogodišnju tragičnu političku i ekonomsku razgradnju zemlje, za urušavanje njenog nacionalnog i državnog dostojanstva, gubljenje teritorijalnog integriteta, dovođenje Srbije u ekonomski kolonijalni status, eskalaciju korupcije i bogohulno, enormno bogaćenje vaših članova i ljudi bliskih vašem režimu, uz istovremeno dovođenje većine stanovništva Srbije na rub gladi. Za takve i tolike „zasluge“ tokom vašeg četvorogodišnjeg „procvata Srbije“, ovakva i slična kvarna, ali diletantski skrojena „izvinjenja“, ne samo da neće biti dovoljna, već ih niko neće ni tražiti. Tražiće se nešto mnogo ozbiljnije od toga…
A pogotovo pošto je došlo do „trijumfalne pobede“ u Briselu vašeg, od „tajnih sila“ delegiranog pregovarača, gde je posle višemesečnih prihvatanja svih ultimatuma NATO-a i EU, režim Borisa Tadića konačno priveo farsu kraju, te postigao „istorijski dogovor“ sa Šiptarima i protivustavno priznao nezavisnu „republiku Kosovo“. A da bi srpskom narodu što više zamaglio oči, u tu farsu ubudžio i nekakve blentave „fusnote“ – koje, tobož, ne prejudiciraju konačan status Kosova. Kao da famozna „zvezdica“ uz natpis Kosovo može da izbriše član 4. pomenutog „dogovora“, a koji jasno i nedvosmisleno kaže: „Kosovo učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima“.

INGEONIZNA FUSNOTA
Naravno, kao posledica takve „briljantne političke strategije“, Kosovo će od sada pa nadalje da samostalno nastupa u međunarodnim organizacijama, da sedi za istim stolom za kojim i Srbija, ali kao ravnopravan i suveren član da potpisuje ugovore kao samostalna država, dok će predstavnici Srbije, iz očaja, moći samo da mu „pljunu“ u šoljicu od kafe! I sve to samo zarad dobijanja fantomskog „statusa kandidata“ za prijem u EU (u koju ćemo biti primljeni za sto godina ili koji dan posle) – ali da bi režim sa tim „statusom“ kao zastavicom besomučno mahao u predizbornoj kampanji, ubeđen da će još jednom prevariti Srbe!
Stoga, teška srca, ali istine radi, ovoga puta moram da poverujem prištinskom pregovaraču Editi Tahiri i njenoj tvrdnji da je„zvezdica uz naziv Kosovo kao pahuljica i da će se do proleća istopiti“, a ne Borku Stefanoviću koji kaže da „zima njihovog nezadovoljstva neće proći, jer se ova fusnota neće istopiti“. Ovom „poetskom” kič stereotipu i jeftinoj dosetki g. Stefanovića teško da je mesto u komentaru u kome je zapravo reč o nacionalnoj izdaji, i zato g. Stefanovića moram da obavestim, kako je zvaničan stav Vašingtona da je ovaj dogovor potvrda nezavisnosti Kosova, kao i da je odgovor na „ingeniozne fusnote“ njegovog i Tadićevog režima, odmah stigao od specijalne šiptarske policije ROSU, koja je prebila sedmoricu Srba i stavili lisice –  šestogodišnjem srpskom detetu!
I šta sad? Ko će se dalje od članova DS-a i pripadnika režima izvinjavati za ovu, kako se ističe u saopštenju Kolegijuma Doma zdravlja u Gračanici, „posebnu brutalnost stavljanja lisica na ruke i držanja na podu šestogodišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost u istoriji moderne Evrope“? Goran Ješić, Jelena Trivan, Borko Stefanović, možda, ponovo Boris Tadić, njemu to, nekako, ide od ruke… Šta će se dogoditi ako napaćeni i raspamećeni narod na izborima, a pogotovo posle njih, u procesu formiranja vlasti opet nasedne na njihove besprizorne političke trikove i (našim) novcem iz budžeta pokupuje svoje amoralne „koalicione partnere“, te nastavi da uništava Srbiju? Ako prikači „zvezdice i fusnote“ Vojvodini, pa Raškoj oblasti, pa… neće tome biti kraja, sve dok po diktatu svojih gospodara sa Zapada Srbiju ne svede na odavno projektovanu mapu „Beogradskog pašaluka“. Hoćemo li, zaista, dozvoliti da se vekovna država Nemanjića i kneza Lazara, matična država srpskog naroda na ovoj planeti, zauvek izgubi u novoj „fusnoti“, na nekakvom novom, sramnom papiru belosvetskih zlikovaca i njihovih domaćih marioneta?!

[/restrictedarea]

3 komentara

  1. Još od 2000. godine, od kada su ovi nesposobnjakovići pučem preuzeli vlast u Srbiji, mi smo u “fusnoti”! Pošto ih je Zapad novcem doveo na vlast, oni su njegovi večiti dužnici i ispuniće sve što on od njih traži, pa i mnogo više od toga. Ako treba i svoje rođene majke da se odreknu, da bi dobili, na primer, „status čistača toaleta“ i Briselu – odreći će se. Nesreća je samo u tome, što ih Zapad, koji ih doživljava s prezirom i gađenjem zbog svega toga, misli i da je ceo srpski narod takav! Prema tome, ako hoćemo da promenimo sliku o sebi koja se na Zapadu stvorila, moramo da najurimo one koji su takvu sliku i napravili. A, to su – „žuti“ Zato, narode, glasaj protiv njih, svako drugi je bolji…!

  2. Umesto što “otvaraju svoje duše”, srpski vlastodršci na čelu sa DS-om bi bilo bolje da otvore svoje novčanike, te ono što se odatle preliva, a preliva se! – podele malo narodu. Iz prostog razloga što su to od njega i uzeli! Hej, bre, Srbi, guverner Šoškić ima platu od 700.000 dinara, a Bajatović 1.000.000! A vi, jedite proju i vodu sa 20.000 mesečno – ako su vam vrane popile mozak! Menjajte na izborima te štetočine, jer će oni da promene vas – dobićete svi “status kandidata” za Novo groblje!

    • Status kandidata za Novo groblje smo dobili čim je Boris postao predsednik. A, sada smo dobili, u stvari, “status pokojnika”, samo koji još uvek šetaju… Hej, oni nemaju ni obraza ni srama! Danas čujem na vestima, oni kažu: “cene će ostati stabilne, hleb neće preći 44 dinara”!?… Pa, ne jedemo 10 kila hleba dnevno, kakva je to ušteda – a to što sve ostalo poskupljuje svaki dan, nikom ništa… Izbaciti ih nekim katapultom iz Srbije, što dalje u duboki svemir – drugog nam spasa nema!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *