Изгубљена у фусноти

Пише Александар Ђаја

Хоћемо ли, заиста, дозволити да се вековна држава Немањића и кнеза Лазара, матична држава српског народа на овој планети, заувек изгуби у новој „фусноти“

 

Функционер Демократске странке и председник Општине Инђија Горан Јешић је прошле недеље „отворио душу“: „Ми смо као странка ипак направили једну велику грешку, били смо непоштени према својим бирачима, нисмо им рекли да се и нашој земљи приближава економска криза која се није могла зауставити. И зато морамо да им се извинимо“. Сама та изјава и не би била толико безобразна и демагошка, да су на њу није надовезала и потпредседница ДС-а Јелена Триван: „Арогантно би било рећи да су сви добро радили свој посао и да нешто није могло бити боље. Човек, па и власт, мора да буде спреман да се извини за сваку грешку и покаже да стварно одговара грађанима који су је изабрали“.

ЕПИДЕМИЈА ИЗВИЊАВАЊА

[restrictedarea]

О чему они говоре? Да ли се, заиста, на овако безобзиран начин спрдају са народом Србије или су изгубили сваку везу са реалним животом? Мисли ли Јелена Триван да је васпитачица у установи за особе ометене у развоју, па се грађанима Србије, на начин „примерен томе“ и обраћа, док Горан Јешић себе доживљава као метеоролога, који се, ето, извињава, јер није на време упозорио своје „ретардиране суграђане“ да се приближава временска непогода – па су они као говеда стајали насред ливаде и киснули до голе коже…?!
Ко је, уопште, од вас, Триванова и Јешићу тражио да се извињавате било коме? Да ли „епидемија извињавања“ у ДС-у, која је кренула од вашег председника и који се извинио свима на северној земљиној полулопти, у предизборној кампањи добија шире размере? Верујете да ћете изблефирати народ Србије „геачком“ заменом теза о томе како би требало да се извините својим бирачима за „неке грешке“ током своје, на силу одржаване четворогодишње владавине. Нема шансе! „Грешка“ сте – ви! Јер, није више у питању ваша добра воља, хоћете ли се или нећете „извинити“ грађанима Србије за своју четворогодишњу трагичну политичку и економску разградњу земље, за урушавање њеног националног и државног достојанства, губљење територијалног интегритета, довођење Србије у економски колонијални статус, ескалацију корупције и богохулно, енормно богаћење ваших чланова и људи блиских вашем режиму, уз истовремено довођење већине становништва Србије на руб глади. За такве и толике „заслуге“ током вашег четворогодишњег „процвата Србије“, оваква и слична кварна, али дилетантски скројена „извињења“, не само да неће бити довољна, већ их нико неће ни тражити. Тражиће се нешто много озбиљније од тога…
А поготово пошто је дошло до „тријумфалне победе“ у Бриселу вашег, од „тајних сила“ делегираног преговарача, где је после вишемесечних прихватања свих ултиматума НАТО-а и ЕУ, режим Бориса Тадића коначно привео фарсу крају, те постигао „историјски договор“ са Шиптарима и противуставно признао независну „републику Косово“. А да би српском народу што више замаглио очи, у ту фарсу убуџио и некакве блентаве „фусноте“ – које, тобож, не прејудицирају коначан статус Косова. Као да фамозна „звездица“ уз натпис Косово може да избрише члан 4. поменутог „договора“, а који јасно и недвосмислено каже: „Косово учествује самостално и говори у своје име на свим регионалним скуповима“.

ИНГЕОНИЗНА ФУСНОТА
Наравно, као последица такве „бриљантне политичке стратегије“, Косово ће од сада па надаље да самостално наступа у међународним организацијама, да седи за истим столом за којим и Србија, али као равноправан и суверен члан да потписује уговоре као самостална држава, док ће представници Србије, из очаја, моћи само да му „пљуну“ у шољицу од кафе! И све то само зарад добијања фантомског „статуса кандидата“ за пријем у ЕУ (у коју ћемо бити примљени за сто година или који дан после) – али да би режим са тим „статусом“ као заставицом бесомучно махао у предизборној кампањи, убеђен да ће још једном преварити Србе!
Стога, тешка срца, али истине ради, овога пута морам да поверујем приштинском преговарачу Едити Тахири и њеној тврдњи да је„звездица уз назив Косово као пахуљица и да ће се до пролећа истопити“, а не Борку Стефановићу који каже да „зима њиховог незадовољства неће проћи, јер се ова фуснота неће истопити“. Овом „поетском” кич стереотипу и јефтиној досетки г. Стефановића тешко да је место у коментару у коме је заправо реч о националној издаји, и зато г. Стефановића морам да обавестим, како је званичан став Вашингтона да је овај договор потврда независности Косова, као и да је одговор на „ингениозне фусноте“ његовог и Тадићевог режима, одмах стигао од специјалне шиптарске полиције РОСУ, која је пребила седморицу Срба и ставили лисице –  шестогодишњем српском детету!
И шта сад? Ко ће се даље од чланова ДС-а и припадника режима извињавати за ову, како се истиче у саопштењу Колегијума Дома здравља у Грачаници, „посебну бруталност стављања лисица на руке и држања на поду шестогодишњег детета, што је незабележена бестијалност у историји модерне Европе“? Горан Јешић, Јелена Триван, Борко Стефановић, можда, поново Борис Тадић, њему то, некако, иде од руке… Шта ће се догодити ако напаћени и распамећени народ на изборима, а поготово после њих, у процесу формирања власти опет наседне на њихове беспризорне политичке трикове и (нашим) новцем из буџета покупује своје аморалне „коалиционе партнере“, те настави да уништава Србију? Ако прикачи „звездице и фусноте“ Војводини, па Рашкој области, па… неће томе бити краја, све док по диктату својих господара са Запада Србију не сведе на одавно пројектовану мапу „Београдског пашалука“. Хоћемо ли, заиста, дозволити да се вековна држава Немањића и кнеза Лазара, матична држава српског народа на овој планети, заувек изгуби у новој „фусноти“, на некаквом новом, срамном папиру белосветских зликоваца и њихових домаћих марионета?!

[/restrictedarea]

3 коментара

  1. Još od 2000. godine, od kada su ovi nesposobnjakovići pučem preuzeli vlast u Srbiji, mi smo u “fusnoti”! Pošto ih je Zapad novcem doveo na vlast, oni su njegovi večiti dužnici i ispuniće sve što on od njih traži, pa i mnogo više od toga. Ako treba i svoje rođene majke da se odreknu, da bi dobili, na primer, „status čistača toaleta“ i Briselu – odreći će se. Nesreća je samo u tome, što ih Zapad, koji ih doživljava s prezirom i gađenjem zbog svega toga, misli i da je ceo srpski narod takav! Prema tome, ako hoćemo da promenimo sliku o sebi koja se na Zapadu stvorila, moramo da najurimo one koji su takvu sliku i napravili. A, to su – „žuti“ Zato, narode, glasaj protiv njih, svako drugi je bolji…!

  2. Umesto što “otvaraju svoje duše”, srpski vlastodršci na čelu sa DS-om bi bilo bolje da otvore svoje novčanike, te ono što se odatle preliva, a preliva se! – podele malo narodu. Iz prostog razloga što su to od njega i uzeli! Hej, bre, Srbi, guverner Šoškić ima platu od 700.000 dinara, a Bajatović 1.000.000! A vi, jedite proju i vodu sa 20.000 mesečno – ako su vam vrane popile mozak! Menjajte na izborima te štetočine, jer će oni da promene vas – dobićete svi “status kandidata” za Novo groblje!

    • Status kandidata za Novo groblje smo dobili čim je Boris postao predsednik. A, sada smo dobili, u stvari, “status pokojnika”, samo koji još uvek šetaju… Hej, oni nemaju ni obraza ni srama! Danas čujem na vestima, oni kažu: “cene će ostati stabilne, hleb neće preći 44 dinara”!?… Pa, ne jedemo 10 kila hleba dnevno, kakva je to ušteda – a to što sve ostalo poskupljuje svaki dan, nikom ništa… Izbaciti ih nekim katapultom iz Srbije, što dalje u duboki svemir – drugog nam spasa nema!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *