30. mart – Koštunica: Na Đurđevdan se određuje budućnost

BEOGRAD – Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da će se na predstojećim izborima na Đurđevdan određivati budućnost i sudbina Srbije, kao i stratešski pravac kojim će Srbija krenuti.

Koštunica je na tribini opštinskog odbora DS S u Zemunu, ponovio da program te stranke predviđa političku i ekonomsku neutralnost Srbije, kao i da se zemlja okrene sebi rukovodeći se svojim interesima, a ne kako je rekao “pogubnom” politikom da EU nema alternativu.

Lider DS S tvrdi i da politika pridruživanja EU Srbiji nije donela ništa dobro, već da se zbog toga i potpisivanja S S P polako odriče Kosova i Metohije, pri čemu, kako ocenjuje, “ucene neće prestati”. On je odbacio optužbe da DS S Srbiju gura u izolaciju, navodeći da program te stranke podrazumeva da Srbija sarađuje i sa EU, ali i ostalim zemljama.

Potpredsednik DS S Nenad Popović predstavio ekonomski program te stranke “Nova industralizacija” i rekao da su u njemu sadržana dva cilja za oporavak Srbije – zapošljavanje i razvoj domaće privrede. On je rekao da je Srbiji neophodno ulaganje u građevinarstvo, poljoprivredu, infrastrukturu i energetiku. Popović je izneo obećanje da će ta stranka, ukoliko dođe na vlast, obezbediti iz Ruske Federacije 10 miliona evra za privredu.

On je ponovio stav DS S da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU štetan po Srbiju, jer je, kako tvrdi, u poslednje tri godine izgubila 500 miliona evra direktnih prihoda od nižih carina.
Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. Greška, nije 10 miliona nego 10 milijardi evra za projekte u privredi.

  2. U ovoj državi izgleda da se slabo čuje glas najpoštenijih.Ili se toliko vlast boji Koštunice da ga medijski blokira .Ipak, nadam se da Srbija ima dovoljno slobodomislećih ljudi da će Koštunica uspeti da bude deo vlasti.Čini se da jedino glas za Koštunicu je glas za promane bez dileme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *