30. март – Коштуница: На Ђурђевдан се одређује будућност

БЕОГРАД – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница сматра да ће се на предстојећим изборима на Ђурђевдан одређивати будућност и судбина Србије, као и стратешски правац којим ће Србија кренути.

Коштуница је на трибини општинског одбора ДС С у Земуну, поновио да програм те странке предвиђа политичку и економску неутралност Србије, као и да се земља окрене себи руководећи се својим интересима, а не како је рекао “погубном” политиком да ЕУ нема алтернативу.

Лидер ДС С тврди и да политика придруживања ЕУ Србији није донела ништа добро, већ да се због тога и потписивања С С П полако одриче Косова и Метохије, при чему, како оцењује, “уцене неће престати”. Он је одбацио оптужбе да ДС С Србију гура у изолацију, наводећи да програм те странке подразумева да Србија сарађује и са ЕУ, али и осталим земљама.

Потпредседник ДС С Ненад Поповић представио економски програм те странке “Нова индустрализација” и рекао да су у њему садржана два циља за опоравак Србије – запошљавање и развој домаће привреде. Он је рекао да је Србији неопходно улагање у грађевинарство, пољопривреду, инфраструктуру и енергетику. Поповић је изнео обећање да ће та странка, уколико дође на власт, обезбедити из Руске Федерације 10 милиона евра за привреду.

Он је поновио став ДС С да је Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ штетан по Србију, јер је, како тврди, у последње три године изгубила 500 милиона евра директних прихода од нижих царина.
Извор: Танјуг

2 коментара

  1. Грешка, није 10 милиона него 10 милијарди евра за пројекте у привреди.

  2. У овој држави изгледа да се слабо чује глас најпоштенијих.Или се толико власт боји Коштунице да га медијски блокира .Ипак, надам се да Србија има довољно слободомислећих људи да ће Коштуница успети да буде део власти.Чини се да једино глас за Коштуницу је глас за промане без дилеме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *