26. mart- SNS: Smanjiti komunalne takse za preduzeća

BEOGRAD – Srpska napredna stranka smatra da komunalne takse za mala i srednja preduzeća, koje se plaćaju gradu Beogradu i beogradskim opštinama, treba smanjiti barem za 50 odsto, izjavio je danas predsednik beogradskog odbora naprednjaka Nebojša Stefanović.

“Naš cilj će biti da u narednom periodu, ukoliko budemo u vlasti u Beogradu, takse koje se plaćaju gradu i opštinama smanjimo barem za 50 odsto, jer beogradske firme i mala i srednja preduzeća plaćaju 15 različitih taksi”, rekao je Stefanović.

On je na konferenciji za novinare ispred opštine Vračar naveo da je najdrastičniji primer upravo ta opština, gde takse za malo preduzeće, kako tvrdi, godišnje iznose 143.100 dinara.

Stefanović je rekao da poseban problem predstavljaju takse za isticanje firmi, koje su poskupele između 46 i 250 odsto u zavisnosti od opštine.

Takse za isticanje firmi, prema njegovim rečima, ne postoje u 17 od 24 države EU, a i tamo gde postoje naplacuju se samo najvećim kompanijama.

Problem predstavljau, kako tvrdi Stefanović, i takse koje se plaćaju za zauzimanje javnih površina i koje posebno pogađaju mala i srednja preduzeća koja se bave ugostiteljskim radom.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *