26. март- СНС: Смањити комуналне таксе за предузећа

БЕОГРАД – Српска напредна странка сматра да комуналне таксе за мала и средња предузећа, које се плаћају граду Београду и београдским општинама, треба смањити барем за 50 одсто, изјавио је данас председник београдског одбора напредњака Небојша Стефановић.

“Наш циљ ће бити да у наредном периоду, уколико будемо у власти у Београду, таксе које се плаћају граду и општинама смањимо барем за 50 одсто, јер београдске фирме и мала и средња предузећа плаћају 15 различитих такси”, рекао је Стефановић.

Он је на конференцији за новинаре испред општине Врачар навео да је најдрастичнији пример управо та општина, где таксе за мало предузеће, како тврди, годишње износе 143.100 динара.

Стефановић је рекао да посебан проблем представљају таксе за истицање фирми, које су поскупеле између 46 и 250 одсто у зависности од општине.

Таксе за истицање фирми, према његовим речима, не постоје у 17 од 24 државе ЕУ, а и тамо где постоје наплацују се само највећим компанијама.

Проблем представљау, како тврди Стефановић, и таксе које се плаћају за заузимање јавних површина и које посебно погађају мала и средња предузећа која се баве угоститељским радом.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *