26. mart – Istraživanje: DS 29,1 a SNS 33,2 odsto

BEOGRAD – Agencija “Faktor plus” saopštila je danas rezultate najnovijeg istraživanja prema kojima se odnos snaga dve najveće stranke nije bitno promenio u odnosu na period pre raspisivanja izbora – koalicija okupljena oko DS uživa 29,1 odsto podrške, stranke okupljene oko opozicione SNS imaju 33,2 odsto.
Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.184 ispitanika u periodu od 18 do 25. marta i pokazalo je da se na trećem mestu sa 11,1 odsto nalazi koalicija SPS-PUPS-JS, četvrto mesto dele SRS I DS S sa 5,8, pokret Preokret sa 6,4 odsto, dok se URS i dalje nalazi ispo cenzusa sa 3,8 odsto.
Građani u ovom trenutku još nemaju potpuno izgrađen stav ni po pitanu istovremenog održavanja predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora, pa 46 odsto njih smatra da oni ne bi trebalo da budu održani istovremeno, dok bi 38 odsto želelo istog dana da glasa za sve nivoe vlasti.
Istraživanje je takođe pokazalo da u ovom ttrenutku 34 odsto ispitanika planira da izađe na izbore i zna za koga će glasati, 14 odsto zna da će izaći ali ne i kome će dati svoj glas, 28 odsto i dalje nije sigurno, dok 22 neće izaći na izbore.
Građani, međutim, ne veruju previše u on ošto političari pričaju o kampanji, pa 42 odsto njih tvrdi da im ne veruje “jer su se već pokazali”, 34 odsto im ništa ne veruje, 19 ponešto, a tek pet odsto sve.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *