26. март – Истраживање: ДС 29,1 а СНС 33,2 одсто

БЕОГРАД – Агенција “Фактор плус” саопштила је данас резултате најновијег истраживања према којима се однос снага две највеће странке није битно променио у односу на период пре расписивања избора – коалиција окупљена око ДС ужива 29,1 одсто подршке, странке окупљене око опозиционе СНС имају 33,2 одсто.
Истраживање је рађено на узорку од 1.184 испитаника у периоду од 18 до 25. марта и показало је да се на трећем месту са 11,1 одсто налази коалиција СПС-ПУПС-ЈС, четврто место деле СРС И ДС С са 5,8, покрет Преокрет са 6,4 одсто, док се УРС и даље налази испо цензуса са 3,8 одсто.
Грађани у овом тренутку још немају потпуно изграђен став ни по питану истовременог одржавања председничких, парламентарних и локалних избора, па 46 одсто њих сматра да они не би требало да буду одржани истовремено, док би 38 одсто желело истог дана да гласа за све нивое власти.
Истраживање је такође показало да у овом ттренутку 34 одсто испитаника планира да изађе на изборе и зна за кога ће гласати, 14 одсто зна да ће изаћи али не и коме ће дати свој глас, 28 одсто и даље није сигурно, док 22 неће изаћи на изборе.
Грађани, међутим, не верују превише у он ошто политичари причају о кампањи, па 42 одсто њих тврди да им не верује “јер су се већ показали”, 34 одсто им ништа не верује, 19 понешто, а тек пет одсто све.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *