22. mart – Očekivanja da će Brisel da upozoriti organizatore skupova koji ne stavljaju fusnotu pala su u vodu

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper obavestio je regionalne organizacije o sporazumu dve strane o regionalnom predstavljanju i poručio im da mogu da ga tumače po svojoj volji.

Kuper je u preporuci koju je poslao regionalnim organizacijama samo istakao da je sporazum postignut, prikačio tekst dogovora i poručio da ga – sami protumače, pišu Novosti.

Po navodima lista, u Briselu su pokušali da minimiziraju pitanje regionalnog predstavljanja, ističući da na pločici nema mesta da se piše “kilometarski tekst”.

“Sporazum postignut u dijalogu je veoma jasan i javno je objavljen. Što se tiče njegove primene na sastancima, na organizatorima je da odrede gde će da stave fusnotu”, rekla je Maja Kocijančič, portparol šefa evropske diplomatije Ketrin Ešton.

Vlada Srbije je preporučila delegacijama koje prisustvuju regonalnim skupovima da te skupove napuste ako na njima Kosovo nije predstavljeno tablom, na kojoj, uz zvezdicu, piše i ceo tekst fusnote. U toj fusnoti se navodi da se ne prejudicira status, da se Kosovo predstavlja u skladu s Rezolucijom 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti.

Očekivanja da će Brisel da upozoriti organizatore skupova koji ne stavljaju fusnotu na tablu gde se predstavlja Kosovo pala su u vodu upravo zato što EU, kako tvrde Novosti, sve ostavio na slobodno tumačenje organizatorima.

To znači da na većini skupova teksta neće biti, jer je većina zemalja u regionu priznala Kosovo.

autor: MP

Izvor: Novosti/Novi magazin/”Fond strateške kulture” (srb.fondsk.ru)

4 komentara

  1. od samog sam početka znao da đe borhan i borko da prevare narod a ta
    navodna PAHULJICA je ništa drugo do bacanje prašine u oči Srbskom narodu LAŽ I SAMO LAŽ njima je to najjača strana.

  2. pa sta ste drugo ocekivalibraco Srbi, da treba verovati kvislinzima u Beogradu? Lepo rece siptarka Tahira da ce zvezdica (fusnota) da se istopi kao pahuljicasnega.. Na zalost u ovom slucaju je bolje slusati albanske separatiste nego “pro srpske” politicare.Mi kao narod imacemo priliku da na sve ove lazi i manipulacije odgovorimo 6. maja na Djurdjevdan i pokazemo da smo dostojni da zivimo u postojbini koju su nasi preci stvorili i uspevali da brane vekovima.

  3. Srbija treba da opozove dogovor o fusnoti kao obicnu prevaru.

  4. Pahuljica se istopila po zelji Edite i to cak brze nego sto je pozelela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *