22. март – Очекивања да ће Брисел да упозорити организаторе скупова који не стављају фусноту пала су у воду

Посредник ЕУ у дијалогу Београда и Приштине Роберт Купер обавестио је регионалне организације о споразуму две стране о регионалном представљању и поручио им да могу да га тумаче по својој вољи.

Купер је у препоруци коју је послао регионалним организацијама само истакао да је споразум постигнут, прикачио текст договора и поручио да га – сами протумаче, пишу Новости.

По наводима листа, у Бриселу су покушали да минимизирају питање регионалног представљања, истичући да на плочици нема места да се пише “километарски текст”.

“Споразум постигнут у дијалогу је веома јасан и јавно је објављен. Што се тиче његове примене на састанцима, на организаторима је да одреде где ће да ставе фусноту”, рекла је Маја Коцијанчич, портпарол шефа европске дипломатије Кетрин Ештон.

Влада Србије је препоручила делегацијама које присуствују регоналним скуповима да те скупове напусте ако на њима Косово није представљено таблом, на којој, уз звездицу, пише и цео текст фусноте. У тој фусноти се наводи да се не прејудицира статус, да се Косово представља у складу с Резолуцијом 1244 и мишљењем МСП о косовској декларацији о независности.

Очекивања да ће Брисел да упозорити организаторе скупова који не стављају фусноту на таблу где се представља Косово пала су у воду управо зато што ЕУ, како тврде Новости, све оставио на слободно тумачење организаторима.

То значи да на већини скупова текста неће бити, јер је већина земаља у региону признала Косово.

аутор: МП

Извор: Новости/Нови магазин/”Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

4 коментара

  1. од самог сам почетка знао да ђе борхан и борко да преваре народ а та
    наводна ПАХУЉИЦА је ништа друго до бацање прашине у очи Србском народу ЛАЖ И САМО ЛАЖ њима је то најјача страна.

  2. pa sta ste drugo ocekivalibraco Srbi, da treba verovati kvislinzima u Beogradu? Lepo rece siptarka Tahira da ce zvezdica (fusnota) da se istopi kao pahuljicasnega.. Na zalost u ovom slucaju je bolje slusati albanske separatiste nego “pro srpske” politicare.Mi kao narod imacemo priliku da na sve ove lazi i manipulacije odgovorimo 6. maja na Djurdjevdan i pokazemo da smo dostojni da zivimo u postojbini koju su nasi preci stvorili i uspevali da brane vekovima.

  3. Srbija treba da opozove dogovor o fusnoti kao obicnu prevaru.

  4. Pahuljica se istopila po zelji Edite i to cak brze nego sto je pozelela.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *