20. март – Проглашене још три, поднета једна изборна листа

БЕОГРАД – Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је још три изборне листе – Српске радикалне странке, Уједињених региона Србије и Коалиције “Преокрет”.

Тако ће се на изборима 6. маја СРС наћи на другом месту на изборном листићу, УРС на трећем, а коалиција “Преокрет”, коју предводи Либерално-демократска партија, на четвртом.

Пребројавањем је утврђено да је листу број два “Српска радикална странка – др Војислав Шешељ” подржало 10.906 грађана са правно исправним потписима, листу број три “Уједињени региони Србије – Младан Динкић” 12.178 грађана, а листу број четири “Чедомир Јовановић – Преокрет” 11.758 правно исправних потписа грађана.

Коалиција “Покренимо Србију”, коју предводи Српска напредна странка, предала је РИК-у своју изборну листу са потписима 13.620 грађана.

Листа се зове “Покренимо Србију – Томислав Николић”, који је и први на листи, а за њим следе Александар Вучић, Јоргованка Табаковић, Велимир Илић…

Лидер СНС и носилац листе Томислав Николић изјавио је новинарима да очекује да неће бити никаквих разлога да се листа допуњава.

“Очекујем да то место које нам припада, чиста петица, имамо и на гласачком листићу”, рекао је Николић.

У недељу је РИК прогласио као прву изборну листу “Избор за бољи живот – Борис Тадић”, коју предводи ДС.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *