19. март – Није постигнут договор о председничким изборима

БЕОГРАД – Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас да није постигнут никакав договор о одржавању председничких избора и апеловао на саветнике председника Републике Бориса Тадића да шефа државе пусте да одлуку донесе сам.

Дачић је позвао Тадића да коначно одлучи да ли ће се и будући председник Србије бирати 6. маја.
“Ако не желе изборе 6. маја то се онда каже, овако мислим да није добро ни за Бориса”, сматра Дачић.

Лидер СПС је, пред почетак седнице Главног одбора, рекаода од Тадића зависи да ли ће бити председничких избора, а од председнице Скупштине Србије Славице Ђукић Дејановић, која је и потпредседница СПС, када ће ти избори бити одржани.
“Ако неко жели да калкулише онда и ми можемо да калкулишемо. Чини ми се да овако није добро ни за Бориса и апелујем на његове саветнике да га пусте да донесе одлуку”, навео је Дачић.

На питање како је дошло до тога да тврди да ће победити Тадића, који је његов коалициони партнер, Дачић је одговорио да није чуо ни да је ДС рекао да неће победити њега.
“Нећемо да учествујемо у трци са жељом да кажемо – ви сте бољи, СПС није прилепак нити привезак ниједној странци”, рекао је Дачић нагласивши да саветнике у предизборној кампањи неће имати, јер да мисли да је неко бољи од њега и да му уопште треба саветник поставио би га на своје место.

Дачић је такође рекао да не може да схвати да би неко из иностранства, Америке, Русије или Израела, алудирајући на информације у јавности да кампању ДС води америчка фирма, а СНС неко из Израела, могао боље да познаје прилике у српском народу.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *