12. mart – Dačić: Tadić da odluči i o predsedničkim izborima

BEOGRAD – Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić smatra da predsednik Srbije Boris Tadić treba da odluči da li će predsednički izbori biti raspisani zajedno sa parlamentrnim, lokalnim i pokrajinskim.
“Mi jedva čekamo predsedničke izbore, ali upozoravamo Borisa Tadića – nema kalkulacije, neka se odmah raspišu predsednički izbori i neka podnese ostavku”, rekao je Dačić.
Dačić je na konferenciji za novinare posle potpisivanja koalicionog sporazuma sa PUPS i JS, naglasio da će, ukoliko Tadić i lider naprednjaka Tomislav Nikolić, žele da uđu u predsedničku trku, “imati dostojnog protivnika”.
On je naglasio da će, u slučaju raspisivanja predsedničkih izbora, koalicija SPS-PUPS-JS imati predsedničkog kandidata i podsetio da predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović, koja je i potpredsednica SPS, raspisuje predsedničke izbore.
Prema njegovim rečima, Srbija se ne može podeliti na demokrate i naprednjake i Tadić i Nikolić ne mogu da je podele kao “slavski kolač”.
On smatra da Tadić i Nikolić hoće da stvore dualizam, i da time pokazuju da su njihove stranke iste, ma šta govorili.
“Neće moći. U Srbiji postoji snaga koja ne misli da sva vlast pripada moćnima i bogatima. Borimo se da pobedimo sve i jedva čekamo predsedničke izbore”, poručio je lider socijalista.
Srbija je izvan svega, dodao je Dačić i naglasio da će “narod odlučiti ko će biti predsednik, a ko premijer”.
“Nema potrebe da se krijemo pred narodom, već da otvoreno kažemo ako hoćemo da idemo na predsedničke izbore. Mi jesmo u koaliciji sa Tadićem, ali želimo da ga pobedimo”, rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug

2 komentara

  1. “Narod ce odluciti tko ce biti predsjednik a tko prmijer” rece IVICA DACIC, onaj isti IVICA DACIC zahvaljujuci kojem, su na zadnjim izborima, americki i engleski ambasadori a ne NAROD,i nasuprot zeljama NARODA, odlucili tko ce voditi SRBIJU ……………………masala…Nitko nije dao svoj glas SPS tj. Dacicu da bi usao u koaliciju sa Tadicem.

  2. Malo si okasnio bratac ,oni potrcase a ne rekose ti, koji bezobraznici. Ovo postaje zanimljivo ko sve hoce da nam bude predsednik. Cak i Krkobabic smatra da je on rodjen za to. Svi su samouvereni da ih narod obozava, kada bi imao neku moc ove bi motkom iz Srbije zasluzili su ali nemam pa cu morati i dalje da trpim haos po svojoj prilici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *