12. март – Дачић: Tадић да одлучи и о председничким изборима

БЕОГРАД – Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић сматра да председник Србије Борис Tадић треба да одлучи да ли ће председнички избори бити расписани заједно са парламентрним, локалним и покрајинским.
“Ми једва чекамо председничке изборе, али упозоравамо Бориса Tадића – нема калкулације, нека се одмах распишу председнички избори и нека поднесе оставку”, рекао је Дачић.
Дачић је на конференцији за новинаре после потписивања коалиционог споразума са ПУПС и ЈС, нагласио да ће, уколико Tадић и лидер напредњака Tомислав Николић, желе да уђу у председничку трку, “имати достојног противника”.
Он је нагласио да ће, у случају расписивања председничких избора, коалиција СПС-ПУПС-ЈС имати председничког кандидата и подсетио да председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић, која је и потпредседница СПС, расписује председничке изборе.
Према његовим речима, Србија се не може поделити на демократе и напредњаке и Tадић и Николић не могу да је поделе као “славски колач”.
Он сматра да Tадић и Николић хоће да створе дуализам, и да тиме показују да су њихове странке исте, ма шта говорили.
“Неће моћи. У Србији постоји снага која не мисли да сва власт припада моћнима и богатима. Боримо се да победимо све и једва чекамо председничке изборе”, поручио је лидер социјалиста.
Србија је изван свега, додао је Дачић и нагласио да ће “народ одлучити ко ће бити председник, а ко премијер”.
“Нема потребе да се кријемо пред народом, већ да отворено кажемо ако хоћемо да идемо на председничке изборе. Ми јесмо у коалицији са Tадићем, али желимо да га победимо”, рекао је Дачић.

Извор: Танјуг

2 коментара

  1. “Narod ce odluciti tko ce biti predsjednik a tko prmijer” rece IVICA DACIC, onaj isti IVICA DACIC zahvaljujuci kojem, su na zadnjim izborima, americki i engleski ambasadori a ne NAROD,i nasuprot zeljama NARODA, odlucili tko ce voditi SRBIJU ……………………masala…Nitko nije dao svoj glas SPS tj. Dacicu da bi usao u koaliciju sa Tadicem.

  2. Malo si okasnio bratac ,oni potrcase a ne rekose ti, koji bezobraznici. Ovo postaje zanimljivo ko sve hoce da nam bude predsednik. Cak i Krkobabic smatra da je on rodjen za to. Svi su samouvereni da ih narod obozava, kada bi imao neku moc ove bi motkom iz Srbije zasluzili su ali nemam pa cu morati i dalje da trpim haos po svojoj prilici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *