07. mart – Od 1. juna za sve obavezne KS ili RKS tablice

KOSOVSKA MITROVICA – Svi građani Kosova koji voze automobile moraju do 1. juna imati “KS” ili “RKS” tablice, kosovsku ličnu kartu, vozačku i saobraćajnu dozvolu, navodi se u letku koji je Euleks delio na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Euleks je u letku naveo i da su sva dokumenta potrebna za ulazak na Kosovo i izlazak sa Kosova određena dogovorom o slobodi kretanja koji su delegacije Beograda i Prištine postigle u Briselu.

Za građane koji žive na severu Kosova, Centar za registraciju biće u Opštinskom civilnom registarskom centru u severnoj Kosovoskoj Mitrovici.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić rekao je da kosovski Srbi to “neće dozvoliti” i da će protestovati jer je reč o ograničavanju slobode kretanja koju Euleks sprovodi nad Srbima na Kosovu.

“Eto šta nas čeka ako prihvatimo da Euleks postavi granicu. To je najnasilniji vid disciplinovanja građana, promene državljanstva, vere i nacije. Za registrovano vozilo i ličnu kartu potrebno je imati izvod iz knjige rođenih i državljanstvo u kojem piše da nismo državljani Srbije, da nismo Srbi već da smo Kosovari”, rekao je Dobrić.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. Ma novine lažu-Borko ne kaže tako.pa ne laže valjda Borko?

  2. Neomogucili su da objasnjenje o „drzavotvornosti“ dostigne drzavljana.
    …trazili su misljenje medunarodnog suda i omogucili novum: (jednostrana) proklamacija/izjava nezavisnosti (kao takva) nije ilegalna (a);
    koje su oznake prepoznavajuce za republiku nisu objasnili – oni su stvarali takve oznake (b), koje predhodno nisu eksistirali/postajali, a u javnosti negirali da takvih stvaraju, i priznaju (u ime Srbije(!));
    ostali nisu preuzeli neophodne mere, jer bi svoje „O“delo pokazali, cime bi sami podlegli pravednom krivicnom iztrazivanju;
    zato i nisu nista protiv cenzure u silno/silnije frekventiranim medijima preuzeli – a ljudi i ginuli da brane svoje domove.
    Oznake Srbije, juzno od Ibra, su predhodno sistematicki unistili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *