07. март – Од 1. јуна за све обавезне КС или РКС таблице

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Сви грађани Косова који возе аутомобиле морају до 1. јуна имати “КС” или “РКС” таблице, косовску личну карту, возачку и саобраћајну дозволу, наводи се у летку који је Еулекс делио на административним прелазима Брњак и Јариње.

Еулекс је у летку навео и да су сва документа потребна за улазак на Косово и излазак са Косова одређена договором о слободи кретања који су делегације Београда и Приштине постигле у Бриселу.

За грађане који живе на северу Косова, Центар за регистрацију биће у Општинском цивилном регистарском центру у северној Косовоској Митровици.

Председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић рекао је да косовски Срби то “неће дозволити” и да ће протестовати јер је реч о ограничавању слободе кретања коју Еулекс спроводи над Србима на Косову.

“Ето шта нас чека ако прихватимо да Еулекс постави границу. То је најнасилнији вид дисциплиновања грађана, промене држављанства, вере и нације. За регистровано возило и личну карту потребно је имати извод из књиге рођених и држављанство у којем пише да нисмо држављани Србије, да нисмо Срби већ да смо Косовари”, рекао је Добрић.

Извор: Бета

2 коментара

  1. Ма новине лажу-Борко не каже тако.па не лаже ваљда Борко?

  2. Neomogucili su da objasnjenje o „drzavotvornosti“ dostigne drzavljana.
    …trazili su misljenje medunarodnog suda i omogucili novum: (jednostrana) proklamacija/izjava nezavisnosti (kao takva) nije ilegalna (a);
    koje su oznake prepoznavajuce za republiku nisu objasnili – oni su stvarali takve oznake (b), koje predhodno nisu eksistirali/postajali, a u javnosti negirali da takvih stvaraju, i priznaju (u ime Srbije(!));
    ostali nisu preuzeli neophodne mere, jer bi svoje „O“delo pokazali, cime bi sami podlegli pravednom krivicnom iztrazivanju;
    zato i nisu nista protiv cenzure u silno/silnije frekventiranim medijima preuzeli – a ljudi i ginuli da brane svoje domove.
    Oznake Srbije, juzno od Ibra, su predhodno sistematicki unistili.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *