01. mart – Šešelj ponovo u bolnici

BEOGRAD – Haški optuženik, predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, u četvrtak ujutru je ponovo odvezen u bolnicu, saopštila je ta stranka.

Član Predsedništva SRS-a Dejan Mirović rekao je da se još ne zna zašto je on u bolnici, niti da li mu je ugrožen život.

“Porodici i prijateljima je bilo sumnjivo što se nije javljao, i mi smo, na svoju inicijativu, kontaktirali Haški tribunal i saznali da je prebačen”, kazao je Mirović.

Haški tribunalo potvrdio je da je optuženi Vojislav Šešelj prebačen u bolnicu, naglašavajući da se ne radi o hitnoj intervenciji, već ranije zakazanom tretmanu.

“Šešelj je prebačen u bolnicu van Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija zbog prethodno zakazanog tretmana, a ne hitne intervencije kako navode neki mediji. Sekretarijat je o ovome ranije danas obavestio njegovu porodicu i pravne savetnike”, naznačila je predstavnica suda Nerma Jelačić u pisanoj izjavi. Šešelj je proteklih meseci nekoliko puta bio u bolnici, a januara mu je ugradjen uredjaj za regulisanje ritma srca.

Mirović je rekao da je SRS jedina stranka koja je “apsolutno protiv ulaska Srbije u EU”.

“Od kada smo potpisali Sporazum o pridruživanju i stabilizaciji (sa EU) Srbija se zadužila za osam milijardi evra i to su rezultati poruke da EU nema alternativu”, kazao je Mirović.

Izvor: Beta

Jedan komentar

  1. Ajmo malo pravde za Šešelja, tj da izađe odmah iz zatvora!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *