01. март – Шешељ поново у болници

БЕОГРАД – Хашки оптуженик, председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ, у четвртак ујутру је поново одвезен у болницу, саопштила је та странка.

Члан Председништва СРС-а Дејан Мировић рекао је да се још не зна зашто је он у болници, нити да ли му је угрожен живот.

“Породици и пријатељима је било сумњиво што се није јављао, и ми смо, на своју иницијативу, контактирали Хашки трибунал и сазнали да је пребачен”, казао је Мировић.

Хашки трибунало потврдио је да је оптужени Војислав Шешељ пребачен у болницу, наглашавајући да се не ради о хитној интервенцији, већ раније заказаном третману.

“Шешељ је пребачен у болницу ван Притворске јединице Уједињених нација због претходно заказаног третмана, а не хитне интервенције како наводе неки медији. Секретаријат је о овоме раније данас обавестио његову породицу и правне саветнике”, назначила је представница суда Нерма Јелачић у писаној изјави. Шешељ је протеклих месеци неколико пута био у болници, а јануара му је уградјен уредјај за регулисање ритма срца.

Мировић је рекао да је СРС једина странка која је “апсолутно против уласка Србије у ЕУ”.

“Од када смо потписали Споразум о придруживању и стабилизацији (са ЕУ) Србија се задужила за осам милијарди евра и то су резултати поруке да ЕУ нема алтернативу”, казао је Мировић.

Извор: Бета

Један коментар

  1. Ајмо мало правде за Шешеља, тј да изађе одмах из затвора!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *