29. februar – Izbori – poslednji trzaj DS

BEOGRAD – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je  da Demokratska stranka želi da održi predsedničke izbore na proleće, zajedno s lokalnim, republičkim i pokrajinskim jer u toj partiji znaju da na jesen, zbog teške krize, neće imati nikakve šanse da dobiju poverenje gradjana.

U izjavi novinarima u Skupštini Srbije, Ilić je rekao da DS vidi da će izgubiti vlast i da želi da iskoristi mogućnost dobijanja kandidature, jer je to jedini pozitivni rezultat koji je ostvaren.

“Sve su prihvatili i sve su dali samo da bi kandidaturu dobili, i to sad žele da iskoriste za predsedničke izbore jer znaju da će parlamentarne izgubiti 100 odsto. Kao i lokal i mnoge gradove. Znaju da na predsedničkim izborima na jesen nemaju šta da traže”, rekao je Ilić.

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da ne postoji zakonski osnov za raspisivanje vanrednih predsedničkih izbora, osim u slučaju ostavke predsednika Republike koja, kako je ocenio, mora biti argumentovano obrazložena.

“Oni koji podnesu ostavku, ne mogu očekivati od gradjana da im pruže novu podršku na izborima”, rekao je Jovanović novinarima u Skupštini Srbije.

Izvor: Beta

2 komentara

  1. Konacno nesto pametno i od Cede “Zmaja”.

  2. Velja bi trebao da proba da podigne popularnost svoje stranke a naročito u onim delovima gde ima uticaja pa i u Čačku. Naravno da ovi treba da odu ali i opozicija treba da uradi daleko više da bi do toga došlo. Isto važi i za Acu Vulina i dr. Poseban je problem SRS a na neki način i Dveri i drugi. Opozicija bi zapravo trebala pokušati da nađe zajednički imenitelj i da se okupi oko najjače opozicione stranke – a to može biti samo zamena ovog žuto-crvenog bloka sa pridruženim interesnim grupama i satelitima. Trebalo bi projektovati delovanje u novo nastaloj situaciji. Ova kandidatura će žutima i komp. doneti nešto glasova ali bi odmah trebalo trasirati dalji put Srbije i to treba objasniti narodu jer su mnogi zbunjeni i zavedeni režimskim medijima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *