29. фебруар – Избори – последњи трзај ДС

БЕОГРАД – Председник Нове Србије Велимир Илић оценио је  да Демократска странка жели да одржи председничке изборе на пролеће, заједно с локалним, републичким и покрајинским јер у тој партији знају да на јесен, због тешке кризе, неће имати никакве шансе да добију поверење градјана.

У изјави новинарима у Скупштини Србије, Илић је рекао да ДС види да ће изгубити власт и да жели да искористи могућност добијања кандидатуре, јер је то једини позитивни резултат који је остварен.

“Све су прихватили и све су дали само да би кандидатуру добили, и то сад желе да искористе за председничке изборе јер знају да ће парламентарне изгубити 100 одсто. Као и локал и многе градове. Знају да на председничким изборима на јесен немају шта да траже”, рекао је Илић.

Председник Либерално демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић оценио је да не постоји законски основ за расписивање ванредних председничких избора, осим у случају оставке председника Републике која, како је оценио, мора бити аргументовано образложена.

“Они који поднесу оставку, не могу очекивати од градјана да им пруже нову подршку на изборима”, рекао је Јовановић новинарима у Скупштини Србије.

Извор: Бета

2 коментара

  1. Konacno nesto pametno i od Cede “Zmaja”.

  2. Velja bi trebao da proba da podigne popularnost svoje stranke a naročito u onim delovima gde ima uticaja pa i u Čačku. Naravno da ovi treba da odu ali i opozicija treba da uradi daleko više da bi do toga došlo. Isto važi i za Acu Vulina i dr. Poseban je problem SRS a na neki način i Dveri i drugi. Opozicija bi zapravo trebala pokušati da nađe zajednički imenitelj i da se okupi oko najjače opozicione stranke – a to može biti samo zamena ovog žuto-crvenog bloka sa pridruženim interesnim grupama i satelitima. Trebalo bi projektovati delovanje u novo nastaloj situaciji. Ova kandidatura će žutima i komp. doneti nešto glasova ali bi odmah trebalo trasirati dalji put Srbije i to treba objasniti narodu jer su mnogi zbunjeni i zavedeni režimskim medijima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *