28. фебруар – Припрема се захтев за уједињење Косова и Албаније

ПРИШТИНА – Група посланика Скупштине Косова припрема захтев за уједињење Косова са Албанијом, преноси у уторак приштинска агенција Телеграфи.
Захтев ће најпре потписати 12 посланика, да би касније број достигао 30, што отвара могућност да се предлог размотри у Скупштини Косова.
“До овог захтева долази након што је Влада Косова одлучила да прихвати фусноту која искључује употребу термина Република у дипломатским и другим медјународним представљањима. Сазнаје се да захтев посланика има и подршку председника парламента Јакупа Краснићија. Овај захтев има подршку и посланика турске мањине на Косову”, пише агенција.
Председник Скупштине Косова Јакуп Краснићи је, према истим изворима, индиректно исказао да је против представљања Косова фуснотом тако што је изјавио да о уставности споразума о регионалном представљању треба да се изјасни и Уставни суд Косова.

Извор: Бета

2 коментара

  1. a jel do nisa ili do beograda.Pa sta je ovo ljudi moji pijemo li mi srbi istu vodu ,dokle ce da trpimo ove sultane na vlasti.

  2. to se odavno priprema ?! Jedan o utopijskih aspekata “evropske ideje” jeste i u tome, sto podstice mastanja o “velicinama” ?!
    A srpska diplomatija, nikada da se pozabavi – statusom Srba u Albaniji ?! Da uporedi prava siptara na KiM ( cak i nakon ‘smanjenja’ autonomije) – sa jednom od najobespravljenijih manjina na tlu Evrope ?! To je velika sramota i srpske diplomatije i te “Evrope” ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *