27. фебруар – Изостанак избора на КиМ последњи чин признања

БЕОГРАД – Демократска странка Србије сматра да би нерасписивање локалних избора на Косову и Метохији представљао “последњи чин” признавања независности Косова од стране власти у Србији, а да је “претпоследњи чин” био договор о регионалном представљању Приштине.

Потпредседник ДС С Слободан Самарџић рекао је данас на конференцији за новинаре да су Косово на конференцијама до сада престављали Унмик и функционер из косовске владе, а да је део опште политике Приштине да се “УНМИК избаци са Косова” и тиме Резолуција 1244 “де факто стави ад акта”.

“То није било могуће све док Србија на то не пристане”, рекао је Самарџић и додао да се поставља питање зашто су власти Србије пристале на промену статуса Косова у представљању у регионалним организацијама.

Према његовим речима, “капитулантска политика” власти је завршила “претпоследњим чином признања независности Косова, а то је прихватањем Косова као међународног ентитета”.

“Сасвим сам сигуран да избори за локалне органе власти на Косову неће бити расписани”, рекао је Самарџић и додао да је то такође ултиматум којим треба да почне процес демонтирања институција Србије на Косову и Метохији.

Извор: Танјуг

2 коментара

 1. Тај чин је већ одигран сада је на сцени кршење Устава и изборних закона

 2. kADA ZAPOČETI POSAO NEZVRŠ NA VREME IMAŠ PROBLEME KASNIJE.
  Mi Srbi oruk politike brzo malaksamo i daje prostor neprijatelju
  da uradi po njegovoj želji.Nismo popunili prazan prostor Stare
  Srbije,nismo sjedinili sve ukupno srpsvo u jednu Državu Srbiju
  i sad se borimo u najgore vreme da odbranimo ono što je Srpsko.
  Prospski radi i vide se rezultati toga izdajničkog rada.Verovati
  je daće glasanje poništiti izdajničku politiku prosrpkog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *