26. februar – Jedina oznaka biće “Kosovo*”

Evo Sporazuma o regionalnom predstavljanju Prištine koji je Borko Stefanović potpisao

* “Kosovo*” učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima

* Predstavnik Unmika biće pozivan na sastanke koji se organizuju u okviru dogovora čiji je Unmik potpisnik. Na Unmiku je da odluči da li će da prisustvuje bilo kom sastanku

       1. Obe strane potvrđuju privrženost efektivnoj, inkluzivnoj i reprezentativnoj saradnji.

       2. U tom smislu, “Kosovo*” je jedina oznaka koja će se koristiti u okvirima regionalne saradnje.

       3. Fusnota koja će se primenjivati uz zvezdicu glasiće: “Ovaj naziv ne utiče na stav o statusu i u skladu je sa UNSB 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti”.

       4. “Kosovo*” učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima.

       5. Kada novi ugovori budu sklapani i/ili potpisivani, predstavnik “Kosova*” će se potpisati ispod naziva opisanih u članovima 2. i 3.

       6. Što se tiče izmena postojećih sporazuma koje je potpisao Unmik, nijedan od ovih zaključaka neće se tumačiti na štetu zakonskih prava Unmika. Predstavnik Unmika biće pozivan na sastanke koji se organizuju u okviru dogovora čiji je Unmik potpisnik. Na Unmiku je da odluči da li će da prisustvuje bilo kom sastanku.

       7. Domaćini sastanaka biće podsticani da izbegavaju isticanje nacionalnih simbola, osim sopstvenih i simbola EU, uzimajući u obzir pravilnike relevantnih organizacija.

       8. EU kao posrednik obavestiće relevantne regionalne organizacije i entitete o ovim sporazumima o nazivu, predstavljanju i potpisu. Oni treba da se primene u praksi organizovanja regionalnih skupova. EU će nadzirati primenu ovih sporazuma.

       9. Obe strane i EU će podstaći svoje partnere da podrže ove dogovore i pomognu njihovoj primeni.

       10. Regionalne organizacije na koje se odnose ovi zaključci su postojeće i buduće međuvladine organizacije ili sporazumi čiji je cilj promovisanje saradnje i integracije u regionu Balkana.

       “Regionalni sastanci” uključuju sastanke ovih organizacija, kao i ad hok ili neformalne sastanke sa sličnim ciljem. To takođe uključuje sastanke sa institucijama EU u okviru evropskog delokruga.

       11. Ovi sporazumi su usvojeni na privremenoj osnovi.

Izvor: Fakti

5 komentara

  1. Sprdanje za Srbijom! Ovo nikada nije bilo, totalni kolaps!
    ———-
    Na pr. “Kosovo *” će učestvovati RAVNOPRAVNO kao Država na svim Skupovima, podpisivaće međunarodne UGOVORE, kao Država, ravnopravno kao i svi i Srbija!?
    Posle je irelevantno sve, tačka 11. je uopštena i znači sve je privremeno, a Kosovo sa * ili bez *, će biti naslednik svih međiunarodnih ugovora i postaće članica svih međunarodnih organizacija po tom Ugovoru!

    ———-
    Čista veleizdajnička rabota, treba da skoči i Opozicija(ko ćuti ili pozdravi ili je mlak, taj je za dušmane), ali i Crkva(koja skače kad je u pitanju zakon o imovini religijskih organizacija, tada sazivaju međureligijski komitet, kidišu na rećžim!?) i SANU, intelektualci…narod…

    VELEIZDAJNIČKI Akt, šta radi Ustavni Sud, Državni tužilac, ili vojska , ako postoji!

    Ovo je Istorijsko zlodelo, koje Srbija nikada nije doživela!
    Otpor tiranima!

    ——————

    * kod ranijeg mog komentara, vidim čas pozitivne brojke(na kraju teksta zeleno/crveno glasanje), čas nula, pa nula,-… :)))

    • Olivera Petrović

      Da je bilo otpora od strane SPC, ovaj izdajnički čin nikada ne bi bio moguć. Ne zaboravite sa koliko sistematičnosti je pripremana saradnja SPC po ovom pitanju – najveća smetnja bio je kanonski Episkop Raško-Prizrenski Artemije. Dok je nacija dremala, doduše pritisnuta brigom kako da preživi u potpuno uništenoj ekonomiji, stvarani su pakleni savezi i preduzimani dijabolični potezi. Posle proterivanja Vladike Artemija istinski nesavladivih prepreka više nije bilo i tako smo stigli gde se sada nalazimo. Srbija je postala jedinstvena – sa čim će svakako ući u istoriju – po svojoj spremnosti da uloži i sebe celu da dostigne mesto sa kojeg se Turska nije pomerila već nekih 40 godina, dakle, kao sigurni večiti kandidat za EU. Nasuprot Srbiji, Grčka nije pristala na prodaju čak i jednog svog ostrva u zamenu za otpis stvarnih materijalnih dugova prema EU članicama.

  2. Svetlost i toplina

    Sada je samo jedini cilj naroda – da se oslobodimo ovakve crveno
    žute koalicije u režiji Kamerona Mantera.Narod je zaista
    “otkačen” ako i dalje bude za njih u foteljama.Od države će
    napraviti konfederaciju regiona (još manjih državica) i dalje
    uživati blagodeti PRIVILEGIJA VLASTI.A dikaktura će biti sve
    jača.Mi smo DALEKO OD SLOBODE (rekla Gorica Gajević 2000-te).

  3. Izdaja je počela kada Srbi proterani iz Stare Srbije nisu smeli
    da se vrate u svoje kuće.I od tad do danas izdaja za izdajom.
    Ko se u Srbiji pobunio kada je Šiptrarima poklonjene padine
    Kopaonika. Dali je Srbija branila pokojnog Vladiku Raško-Prizrenskog nije dali je branjen Vladika Artermije nije ali
    jeste oteran jer je branio Kosmet od Šiptara,GOSPOĐO OLIVERO.
    ZAKLJUČAK U DOBOM SMO STANJU KAKVI SMO. Nove snage na političku
    scenu Srbije nastupaju sa programom obnove SRBIJE I NJENE porodice te snage su naša DECA SABOR SRPSKE DVERI!!!

  4. Biću kratak.Borko kaže da nije izdao KiM i da je sve po Ustavu.U preambuli Ustava ne piše Kosovo već Kosovo i Metohija.KiM samo su Šiptari uvek zvali Kosovo tj.Kosova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *