26. фебруар – Једина ознака биће “Косово*”

Ево Споразума о регионалном представљању Приштине који је Борко Стефановић потписао

* “Косово*” учествује самостално и говори у своје име на свим регионалним скуповима

* Представник Унмика биће позиван на састанке који се организују у оквиру договора чији је Унмик потписник. На Унмику је да одлучи да ли ће да присуствује било ком састанку

       1. Обе стране потврђују приврженост ефективној, инклузивној и репрезентативној сарадњи.

       2. У том смислу, “Косово*” је једина ознака која ће се користити у оквирима регионалне сарадње.

       3. Фуснота која ће се примењивати уз звездицу гласиће: “Овај назив не утиче на став о статусу и у складу је са УНСБ 1244 и мишљењем МСП о косовској декларацији независности”.

       4. “Косово*” учествује самостално и говори у своје име на свим регионалним скуповима.

       5. Када нови уговори буду склапани и/или потписивани, представник “Косова*” ће се потписати испод назива описаних у члановима 2. и 3.

       6. Што се тиче измена постојећих споразума које је потписао Унмик, ниједан од ових закључака неће се тумачити на штету законских права Унмика. Представник Унмика биће позиван на састанке који се организују у оквиру договора чији је Унмик потписник. На Унмику је да одлучи да ли ће да присуствује било ком састанку.

       7. Домаћини састанака биће подстицани да избегавају истицање националних симбола, осим сопствених и симбола ЕУ, узимајући у обзир правилнике релевантних организација.

       8. ЕУ као посредник обавестиће релевантне регионалне организације и ентитете о овим споразумима о називу, представљању и потпису. Они треба да се примене у пракси организовања регионалних скупова. ЕУ ће надзирати примену ових споразума.

       9. Обе стране и ЕУ ће подстаћи своје партнере да подрже ове договоре и помогну њиховој примени.

       10. Регионалне организације на које се односе ови закључци су постојеће и будуће међувладине организације или споразуми чији је циљ промовисање сарадње и интеграције у региону Балкана.

       “Регионални састанци” укључују састанке ових организација, као и ад хок или неформалне састанке са сличним циљем. То такође укључује састанке са институцијама ЕУ у оквиру европског делокруга.

       11. Ови споразуми су усвојени на привременој основи.

Извор: Факти

5 коментара

 1. Василим

  Спрдање за Србијом! Ово никада није било, тотални колапс!
  ———-
  На пр. “Косово *” ће учествовати РАВНОПРАВНО као Држава на свим Скуповима, подписиваће међународне УГОВОРЕ, као Држава, равноправно као и сви и Србија!?
  После је ирелевантно све, тачка 11. је уопштена и значи све је привремено, а Косово са * или без *, ће бити наследник свих међиународних уговора и постаће чланица свих међународних организација по том Уговору!

  ———-
  Чиста велеиздајничка работа, треба да скочи и Опозиција(ко ћути или поздрави или је млак, тај је за душмане), али и Црква(која скаче кад је у питању закон о имовини религијских организација, тада сазивају међурелигијски комитет, кидишу на рећжим!?) и САНУ, интелектуалци…народ…

  ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКИ Акт, шта ради Уставни Суд, Државни тужилац, или војска , ако постоји!

  Ово је Историјско злодело, које Србија никада није доживела!
  Отпор тиранима!

  ——————

  * код ранијег мог коментара, видим час позитивне бројке(на крају текста зелено/црвено гласање), час нула, па нула,-… :)))

  • Оливера Петровић

   Да је било отпора од стране СПЦ, овај издајнички чин никада не би био могућ. Не заборавите са колико систематичности је припремана сарадња СПЦ по овом питању – највећа сметња био је канонски Епископ Рашко-Призренски Артемије. Док је нација дремала, додуше притиснута бригом како да преживи у потпуно уништеној економији, стварани су паклени савези и предузимани дијаболични потези. После протеривања Владике Артемија истински несавладивих препрека више није било и тако смо стигли где се сада налазимо. Србија је постала јединствена – са чим ће свакако ући у историју – по својој спремности да уложи и себе целу да достигне место са којег се Турска није померила већ неких 40 година, дакле, као сигурни вечити кандидат за ЕУ. Насупрот Србији, Грчка није пристала на продају чак и једног свог острва у замену за отпис стварних материјалних дугова према ЕУ чланицама.

 2. Светлост и топлина

  Сада је само једини циљ народа – да се ослободимо овакве црвено
  жуте коалиције у режији Камерона Мантера.Народ је заиста
  “откачен” ако и даље буде за њих у фотељама.Од државе ће
  направити конфедерацију региона (још мањих државица) и даље
  уживати благодети ПРИВИЛЕГИЈА ВЛАСТИ.А дикактура ће бити све
  јача.Ми смо ДАЛЕКО ОД СЛОБОДЕ (рекла Горица Гајевић 2000-те).

 3. Izdaja je počela kada Srbi proterani iz Stare Srbije nisu smeli
  da se vrate u svoje kuće.I od tad do danas izdaja za izdajom.
  Ko se u Srbiji pobunio kada je Šiptrarima poklonjene padine
  Kopaonika. Dali je Srbija branila pokojnog Vladiku Raško-Prizrenskog nije dali je branjen Vladika Artermije nije ali
  jeste oteran jer je branio Kosmet od Šiptara,GOSPOĐO OLIVERO.
  ZAKLJUČAK U DOBOM SMO STANJU KAKVI SMO. Nove snage na političku
  scenu Srbije nastupaju sa programom obnove SRBIJE I NJENE porodice te snage su naša DECA SABOR SRPSKE DVERI!!!

 4. Бићу кратак.Борко каже да није издао КиМ и да је све по Уставу.У преамбули Устава не пише Косово већ Косово и Метохија.КиМ само су Шиптари увек звали Косово тј.Kosova

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *