24. februar – Vojislav Koštunica: Srbija je u Briselu ponižena

foto: Arhiva

Danas je u Briselu Srbija ponižena i naterana od EU da bude saučesnik u stvaranju nezavisne države Kosovo. Vlast slavi što će dobiti kandidaturu i što je postignut sporazum sa albanskim separatistima. Po tom sporazumu albanski carinici i albanski policajci će uspostaviti granicu između Srbije i Kosova, a na regionalnim skupovima separatisti će biti predstavljani, kako kažu, fusnotom u kojoj se pored Rezolucije 1244 navodi i mišljenje Međunarodnog suda pravde, po kome nezavisnost Kosova nije kršenje međunarodnog prava.

Evropska unija uspela je, zajedno sa vlastima u Beogradu, da ovim sporazumom nanese težak udarac srpskom narodu i srpskoj državi. Nema danas slobodnog čoveka u našoj zemlji koji se ne oseća poniženim. Srpski narod na Kosovu treba da zna da smo danas izgubili i da smo danas poraženi, ali isto tako treba da zna da je suštinski ceo srpski narod uz njih i da će Kosovo i Metohija, dok god je na snazi sadašnji Ustav, biti deo Srbije.

Nema boljeg dokaza zašto Srbija treba da proglasi političku neutralnost, i skine sa sebe breme pritiska i ucena Evropske unije, od štetnosti potpisanih protivustavnih sporazuma sa albanskim separatistima.

7 komentara

  1. Nemam snage ni komentar da napisem jer mi se neprestalno suze slivaju. Da li ce nam ikada iko ovu ljagu skinuti i svoj identitet vratiti?

  2. sve izlazi na videlo, pa i ‘klimaks’ jedne lose politike (loseg izbora) ?! A svako zlo, mora da dostigne svoju ‘meru’ (‘punocu’), pre nego se, poput korova – baci u vatru, da sagori ?!

  3. Gospodine Nebitan VI ste veoma bitni kada kažete korov u VATRU!
    DA Bitno je da komunističko seme koje su sejali po poljima gde
    su Srbi živeli mi moramo mi hoćemo to je naša obaveza da očistimo
    korov koji raste u Srpskim zemljma.Tome korovu hranu su davali
    okupatori Srpskih zemalja Nato Imperije na IZBORE glas dajmo
    onima koji brane srpsku porodicu i saradnju sa BRATSKOM RUSIJOM!

  4. Tadic i kamarila se nadaju da ce ovom izdajom i eventualnim dobijanjem kandidature uz pomoc zapada izboriti jos jedan mandat i time izbeci neminovni sud naroda. Pa pita li se narodna skupstina breeeeee!?
    Pa jel svih 7 miliona Srba naprasno omutavelo!?

    • Imate gresku.Njima ne treba jos jedan mandat samo da izbegnu ruku pravde vec da dovrse razbijanje Srbije(Vojvodina,Raska Oblast,Bujanovac,Pirotski i Zajcarski okrug) i da Srbski narod bace u totalno siromastvo kako se nebi radjali i borili zasvoj zivot i slobodu ,odnosno postavljene zadatke od svojih nalogodavaca.

  5. Kada smo onomad 1389. godine izgubili bitku na Kosovu,crkva Notr Dam u Parizu se oglasila zvonima jer Srbi su izginuli a ostala je čast i srpski ponos za vijek i vijekova.
    Danas je u crkva u Srbiji dan za klepetala, nikako za zvona.Najveći, od svih Brankovića, Boris Tadić je i formalno priznao da Kosovo nije dio Srbije.
    Da li je možda pomislio da smo svi u Srbiji nepismeni pa da ćemo nadu držati za fusnotu, a zažmuriti na činjenicu da UNMIK više nema ništa sa predstavljanjem Kosova jer je to njihova lična stvar.
    Dobro je rekla Edita Tahiri da je fusnota pahuljica koja će se istopiti sa snijegom.Hilari Klinton je čestitala Kosovu samostalnost a mnogi drugi su to rekli uvijeno.
    Naši mediji uglavnom slave diplomatsku pobjedu Borisa i njegovih satrapa.Je smo li na bjedniji način mogli reći dobro jutro EU?Kako se osjećaju gradjani Srbije,likuju li “vukovi”,”travari”, “biseri” i “jahači popova”?Kuda Srbijo?Umjesto zemlje šljiva i nebeskih visina postašmo zemlja u vučijim gvoždjima i stjerani u rupe kao miši poslije poplave.
    Vrijedi li čutiti, trpiti i gladovati radi američkih i njemačkih interesa i špijuna?Nije ovo Albanija i Krf.Više nema ni vjere ni nade u bolje sutra.Ne može je ni biti kada Koštunica,Bećković,Ekmečić, Krestić…ćute i muče nesreću, a likuju
    Tadić,Basara,Čeda i Vuk…Hilari i Bil Klinton,Tačer, Šej,Merkel… “četvrtorajhovska NJemačka”, najpodliji britanski narod i hamburger-koka kola vizionar.
    Rusija ,naravno, plače, ali da bar uspije spasiti ovo Srba što se nisu povampirili,koji se boje Lazareve kletve i Boga iznad svega.

  6. “Beograd — Evropska narodna partija namerava da iz svog članstva izbaci Demokratsku stranku Srbije zbog “krajnje antievropske politike” te stranke, saznaje list “Danas”.” — JASNO je da Koštunica smeta!

    Ćute Nikolić, Vučić priča drugu priču, raduje se kandidaturi, ćuti Veljapučista, ćuti europljanin Vulin, o Karićima da ne pričam!
    Našo udomljenje i Ivković, pa pola SPovaca, masonaca, sve prijatelji Filea i Eurobirokratije!
    *(a do juče najbolji treneri , sinovi Tomini, nađoše uhljebljenje u Stranim bankama, tako da su sad i LIHVARSKE banke sigurne, a saradnja sa MMF-om se tek sada ne dovodi u pitanje!)

    Truli Stambolićevski SPS je najgori, palma zadovoljan drpiše u Kolubari….!

    A “naša” žandarmerija bije narod malo naša malo šiptarska Rosa!? A Policija suinoć i danas kruži prestonicom, jel to iz straha zbog naroda, ili brine o narodu!?

    Nema NIKO u Srbiji da kaže kako je posle POLA veka muke i satiranja Srba , rekao državnik Slobodan M. “Niko ne sme da vas bije”!

    Danas je na snazi geslo:” bij Srbina, jače i jače!”, do obeležavanja martovskog početka Milosrdne agresije na Srbiju!

    Pa onda SPS_Stambolićevci ,srušite i onaj već propali spomenik koji je skrnavljen od strane plaćenog “Otpora”, spomenik žrtvama NATO agresije- “Večni Plamen” na Novom Beogradu, kad je bal , neka je maskenbal!

    Do Slobodne Srbije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *