23.februar – Tači: Srbija će danas priznati Kosovo

PRIŠTINA –  Hašim Tači ocenio je da će Srbija, novim dogovorom u Briselu, priznati kosovsku nezavisnost.
“Novim dogovorom koji će danas biti postignut u Briselu, Srbija će priznati nezavisnost Kosova. Ona (Srbija) prihvata Deklaraciju o nezavisnsoti Kosova, dok je Rezolucija 1244 (Saveta bezbednosti UN) bila mrtva i ostaje mrtva”, kazao je Tači u interviju za Expres.
Prištinski dnevnik je na svom portalu gazetaexpreš.com danas preneo samo izvode iz intervjua s Tačijem koji se tiču pitanja regionalnog predstavljanja Prištine koje je na Kosovu izazvalo oštre rasprave.
Sve opozicione parlamentarne partije na Kosovu su se izjasnile protiv pominjanja Rezolucije 1244 SB UN u fusnoti prilikom predstavljanja Kosova na regionalnim skupovima.
Tači je posle posete zamenika američke državne sekretarke Vilijama Bernsa Prištini rekao da je ppostignut dogovor da se Kosovo na regionalnim skupovima predstavlja sa fusnotom u kojoj će se navoditi Deklaracija o nezavisnosti Kosova od 17. februara 2008, mišljenje Medjunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova i Rezolucija 1244 SB UN iz 1999 godine.

3 komentara

  1. “Nije problem sa Turcima nego sa poturicama” srpke narodne pesme.

  2. starija je Srbija, i od Tadica i od Taci(ca) ?! A onaj, koji nerazumno, po svaku cenu zateze ‘oprugu’ – reakcija ce neizostavno da mu se vrati ?!

  3. Nece to Srbija nego Tadic, a ko je on?
    Puj pike ne vazi!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *