23.фебруар – Тачи: Србија ће данас признати Косово

ПРИШТИНА –  Хашим Тачи оценио је да ће Србија, новим договором у Бриселу, признати косовску независност.
“Новим договором који ће данас бити постигнут у Бриселу, Србија ће признати независност Косова. Она (Србија) прихвата Декларацију о независнсоти Косова, док је Резолуција 1244 (Савета безбедности УН) била мртва и остаје мртва”, казао је Тачи у интервију за Еxпрес.
Приштински дневник је на свом порталу газетаеxпреш.цом данас пренео само изводе из интервјуа с Тачијем који се тичу питања регионалног представљања Приштине које је на Косову изазвало оштре расправе.
Све опозиционе парламентарне партије на Косову су се изјасниле против помињања Резолуције 1244 СБ УН у фусноти приликом представљања Косова на регионалним скуповима.
Тачи је после посете заменика америчке државне секретарке Вилијама Бернса Приштини рекао да је ппостигнут договор да се Косово на регионалним скуповима представља са фуснотом у којој ће се наводити Декларација о независности Косова од 17. фебруара 2008, мишљење Медјународног суда правде о проглашењу независности Косова и Резолуција 1244 СБ УН из 1999 године.

3 коментара

  1. “Nije problem sa Turcima nego sa poturicama” srpke narodne pesme.

  2. starija je Srbija, i od Tadica i od Taci(ca) ?! A onaj, koji nerazumno, po svaku cenu zateze ‘oprugu’ – reakcija ce neizostavno da mu se vrati ?!

  3. Nece to Srbija nego Tadic, a ko je on?
    Puj pike ne vazi!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *