21. februar – PREGOVORI SA PRIŠTINOM NAKON IZBORA

Demokratska stranka Srbije je danas zatražila odlaganje razgovora sa delegacijom Prištine jer smatra da vlast nema većinu u Skupštini Srbije, te pregovarač Borislav Stefanović nema mandat za razgovore u Briselu.

„Tek kada se završe izbori i kada bude formirana nove skupština i nova vlada moguće je krenuti sa novim pregovorima, ali suštinskim i pod okriljem Saveta bezbednosti UN“, rekao je danas na konferenciji za novinare portparol DSS Petar Petković.

Petković je dodao da ti pregovori ne treba da budu pod pokroviteljstvom Brisela koji, kako je ocenio, pokušava da od 2008. godine, preko Euleksa, Srbiji otme Kosovo.

„Stefanović sutra može da u razgovorima sa Editom Tahiri predstavlja samo sebe, ali ne i građane Srbije, a naročito ne Srbe sa Kosova koji su na referendumu rekli odlučno ‘ne’ institucijama Kosova“, rekao je on.

Portparol DSS je ocenio da je vlast Srbije „ucenjena“ očekivanjem kandidature za prijem u EU. Ona želi da kandidaturu dobije po svaku cenu da bi sprovela „izbornu prevaru“ kao na prethodnim izborima sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

On je ocenio da je nedopustivo da se država odriče integriteta da bi vlast na izborima dobila „neki glas više“.

Petković je ponovio da temelj za bilo kakav razgovor sa Prištinom mora da bude Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, što su pokazali i Srbi na Kosovu koji su na referendumu jasno pokazali da žele da žive u Srbiji.

Izvor: DSS

3 komentara

  1. Samo dvadeset dana, možda i manje, ostalo je do raspisivanje izbora.Aktuelna vlast nema ni legitinitet ni legalitete da nastavi ove pregovore jer je izgubila većinu i ne može da završi započetu sednicu Skupštine.To njih nije briga, važno je što pre “prodati KiM”, dobiti bar uslovnu kandidaturu i neki poen za izbore.Pa Tadić još 20.decembra 2010g. “pretumbao” rezoluciju Skupštine RS upućenu SB.Još nešto, što TOMA i SNS, koji “se toliko bore za KiM” ne podrže ovaj Koštuničin predlog da se pregovori sa Prištinom prekinu ili zamrznu do izbora?

    • Bato,kada Vas neko postavi na radno mesto on Vam i zada posao koji morate da zavrsite.Ovi nisu odradeli posao do kraja jer nisu racunali da ima ljudi koji ce stati ispred cevi Svaba na barikadama i da ce cuvati svoje domove i Svoju Srbiju.Pored toga nisu racunali da jos ima postenih politicara kao Kostunica i sada navrat nanos zavrsavaju priznanje tkz drzave Kosovo.Mi NAROD SRBIJE)im necemo dozvoliti

  2. Predlog DSS treba da podrze sve opozicione partije. Koga ova vlast vise predstavlja kada nema vecinu u parlamentu i bas zbog toga Srpki parlament i ne funkcionise. Na sta licimo? Svet se cudi! Edita Tahiri je odavno izjavila da Srbija nespremna dolazi na pregovore i da ne zna sta joj je cilj! Strasno! Ali, blizi se kraj! Zivela jedinstvena Srbija u svoj svojoj velicini!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *