21. фебруар – ПРЕГОВОРИ СА ПРИШТИНОМ НАКОН ИЗБОРА

Демократска странка Србије је данас затражила одлагање разговора са делегацијом Приштине јер сматра да власт нема већину у Скупштини Србијe, те преговарач Борислав Стефановић нема мандат за разговоре у Бриселу.

„Тек када се заврше избори и када буде формирана нове скупштина и нова влада могуће је кренути са новим преговорима, али суштинским и под окриљем Савета безбедности УН“, рекао је данас на конференцији за новинаре портпарол ДСС Петар Петковић.

Петковић је додао да ти преговори не треба да буду под покровитељством Брисела који, како је оценио, покушава да од 2008. године, преко Еулекса, Србији отме Косово.

„Стефановић сутра може да у разговорима са Едитом Тахири представља само себе, али не и грађане Србије, а нарочито не Србе са Косова који су на референдуму рекли одлучно ‘не’ институцијама Косова“, рекао је он.

Портпарол ДСС је оценио да је власт Србије „уцењена“ очекивањем кандидатуре за пријем у ЕУ. Она жели да кандидатуру добије по сваку цену да би спровела „изборну превару“ као на претходним изборима са Споразумом о стабилизацији и придруживању.

Он је оценио да је недопустиво да се држава одриче интегритета да би власт на изборима добила „неки глас више“.

Петковић је поновио да темељ за било какав разговор са Приштином мора да буде Резолуција 1244 Савета безбедности УН, што су показали и Срби на Косову који су на референдуму јасно показали да желе да живе у Србији.

Извор: ДСС

3 коментара

  1. Само двадесет дана, можда и мање, остало је до расписивање избора.Актуелна власт нема ни легитинитет ни легалитете да настави ове преговоре јер је изгубила већину и не може да заврши започету седницу Скупштине.То њих није брига, важно је што пре “продати КиМ”, добити бар условну кандидатуру и неки поен за изборе.Па Тадић још 20.децембра 2010г. “претумбао” резолуцију Скупштине РС упућену СБ.Још нешто, што ТОМА и СНС, који “се толико боре за КиМ” не подрже овај Коштуничин предлог да се преговори са Приштином прекину или замрзну до избора?

    • Bato,kada Vas neko postavi na radno mesto on Vam i zada posao koji morate da zavrsite.Ovi nisu odradeli posao do kraja jer nisu racunali da ima ljudi koji ce stati ispred cevi Svaba na barikadama i da ce cuvati svoje domove i Svoju Srbiju.Pored toga nisu racunali da jos ima postenih politicara kao Kostunica i sada navrat nanos zavrsavaju priznanje tkz drzave Kosovo.Mi NAROD SRBIJE)im necemo dozvoliti

  2. Predlog DSS treba da podrze sve opozicione partije. Koga ova vlast vise predstavlja kada nema vecinu u parlamentu i bas zbog toga Srpki parlament i ne funkcionise. Na sta licimo? Svet se cudi! Edita Tahiri je odavno izjavila da Srbija nespremna dolazi na pregovore i da ne zna sta joj je cilj! Strasno! Ali, blizi se kraj! Zivela jedinstvena Srbija u svoj svojoj velicini!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *