30. јануар – Време за политичку и војну неутралност Србије

Демократска странка Србије (ДСС) заузела се данас за успостављање нове државне политичке и војне неутралности Србије јер је једино тако могуће обезбедити економски развој и очување државних и националних интереса.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић оценио је на конференцији за новинаре да је политика актуелне Владе Србије, по којој Европа нема алтернативу, доживела потпуни пораз и довела у питање опстанак и развој земље.

Петковић је оптужио власт у Србији да покушава да Косово и Метохију „замени“ за добијање кандидатуре за чланство у Европској унији али је додао да је тај статус „круна од папира“, јер у том савезу данас више нико не говори о проширењу, већ о подели на Унију првог, другог и трећег реда.

Портпарол ДСС-а је указао да се Србија задужила изнад 45 одсто бруто друштвеног производа, што је горња граница, а да више од 200 људи дневно добија отказ, због чега држави „као омча над главом“ виси опасност од банкрота.

Он је додао да се јавна потрошња повећава, да је незапосленост у Војводини 35 одсто а у Шумадији око 40 одсто, док се на југу и истоку Србије „она не може ни измерити“.

„Време је да грађани окрену лист, време је за политику очувања државних и националних интереса и за политику политичке и војне неутралности“, рекао је Петковић и објаснио да та политика подразумева сарадњу са земљама Европске уније, али без приступања Унији.

Петковић је додао да Србија треба да мисли на себе и сопствени развој јер само јака и стабилна земља може да очува своје интересе и Косово и Метохију у саставу Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *