22. januar – Šešelj preventivno prebačen na pregled

BEOGRAD/HAG – Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić potvrdila je večeras da je predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj danas ponovo prebačen u bolnicu izvan Tribunala, iz preventivnih razloga.
“Šešelj je iz preventivnih razloga prebačen iz pritvorske jedinice na pregled u civilni objekat”, kazala je Jelačićeva Tanjugu ističući da trenutno nije u mogućnosti da iznese više pojedinosti.
SRS je ranije danas saopštila da je lider radikala oko 17 sati hitno prebačen u bolnicu izvan Tribunala pošto mu je pozlilo.
Radikali su zatražili da Haški tribunal hitno omogući da tim srpskih lekara, predvođen Milovanom Bojićem, za koje je Šešelj dao saglasnost, poseti i pregleda lidera SRS.
U saopštenju SRS se tvrdi da Tribunal namerno ne dozvoljava tu posetu.
Radikali zahtevaju i da porodica i pravni savetnici Šešelja što pre budu obavešteni detaljno o razlozima zbog kojih je došlo do naglog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.
Šešelj je od početka godine dva puta – 6. i 18. januara, boravio u bolnici zbog zdravstvenih problema, a 12. januara mu je ugrađen pejsmejker.
Lideru radikala, koji je u Tribunalu od marta 2003, sudi se od jeseni 2007, po optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991-1993, a završne reči su zakazane za početak marta.

Izvor: Tanjug

4 komentara

  1. Postavljam pitanje1, imamo li mi drzavu?, imamo li mi intelektualce?, imamo li mi savesti?? Zasto drzava cuti?, sto ne zastiti svog gradjanina, bilo kako da se zove pa neka je to i jedan od najmadjih doktora nauka kod nas, a mozda i sire? Dali smo mozda zavidni sto nkada necemo dostici toliki stepen obrazovanja, pa nam na neki nacin smeta. Meni se kao laiku cini da nasi vlastodrsci vise zele da se gosp. prof.doktor Vojislav nikada ne vrati. Sramota, gde je tu Advokatska komora da podigne glas da ga brani. Sustvo necu da pominjem. Vise volim da me nema nego da me gosp. Nata brani. Sverom i Boga nadam se da ce gosp.prof.doktor Voja nekada doci kuci pa ce imati sta da nam kaze.

  2. Slučaj Šešelj je paradigma negacije svih globalističkih vrednosti kojima nam svakodnevno ispiraju mozak iz svih raspoloživih ubitačnih oružja (mediji, vlade, pravosuđe, NVO, politika), koji su daleko ubojitiji od najsmrtonosnijih oružja, dosad zabeleženih. Kad sve ljude pretvore u zombije, onda je fizički život, potpuni višak. Čemu služi?

  3. Dosovci su ga poslali sa porukom da de nikad ne vrati tako
    reče Đinđić Haškoj tužiteljki ,beše to pre devet godina tamnice.

  4. SVE STO GA VISE OSUDJUJETE, a MI SVE VISE VOLIMO I CENIMO VOJISLAVA SESELJA…!!! TI koji misle,ako se “rese” Vojislava,varaju se grdnno.Postizu samo Kontra efekat.Domaci uvlakaci i ulizice,da ne ocekuju da ce da dobiju medalje sada
    posle izbora…
    Veliki pozdrav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *