22. јануар – Шешељ превентивно пребачен на преглед

БЕОГРАД/ХАГ – Портпарол Хашког трибунала Нерма Јелачић потврдила је вечерас да је председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ данас поново пребачен у болницу изван Tрибунала, из превентивних разлога.
“Шешељ је из превентивних разлога пребачен из притворске јединице на преглед у цивилни објекат”, казала је Јелачићева Танјугу истичући да тренутно није у могућности да изнесе више појединости.
СРС је раније данас саопштила да је лидер радикала око 17 сати хитно пребачен у болницу изван Tрибунала пошто му је позлило.
Радикали су затражили да Хашки трибунал хитно омогући да тим српских лекара, предвођен Милованом Бојићем, за које је Шешељ дао сагласност, посети и прегледа лидера СРС.
У саопштењу СРС се тврди да Tрибунал намерно не дозвољава ту посету.
Радикали захтевају и да породица и правни саветници Шешеља што пре буду обавештени детаљно о разлозима због којих је дошло до наглог погоршања његовог здравственог стања.
Шешељ је од почетка године два пута – 6. и 18. јануара, боравио у болници због здравствених проблема, а 12. јануара му је уграђен пејсмејкер.
Лидеру радикала, који је у Tрибуналу од марта 2003, суди се од јесени 2007, по оптужници за злочине над Хрватима и муслиманима током ратова у Хрватској и БиХ од 1991-1993, а завршне речи су заказане за почетак марта.

Извор: Танјуг

4 коментара

  1. Postavljam pitanje1, imamo li mi drzavu?, imamo li mi intelektualce?, imamo li mi savesti?? Zasto drzava cuti?, sto ne zastiti svog gradjanina, bilo kako da se zove pa neka je to i jedan od najmadjih doktora nauka kod nas, a mozda i sire? Dali smo mozda zavidni sto nkada necemo dostici toliki stepen obrazovanja, pa nam na neki nacin smeta. Meni se kao laiku cini da nasi vlastodrsci vise zele da se gosp. prof.doktor Vojislav nikada ne vrati. Sramota, gde je tu Advokatska komora da podigne glas da ga brani. Sustvo necu da pominjem. Vise volim da me nema nego da me gosp. Nata brani. Sverom i Boga nadam se da ce gosp.prof.doktor Voja nekada doci kuci pa ce imati sta da nam kaze.

  2. Случај Шешељ је парадигма негације свих глобалистичких вредности којима нам свакодневно испирају мозак из свих расположивих убитачних оружја (медији, владе, правосуђе, НВО, политика), који су далеко убојитији од најсмртоноснијих оружја, досад забележених. Кад све људе претворе у зомбије, онда је физички живот, потпуни вишак. Чему служи?

  3. Dosovci su ga poslali sa porukom da de nikad ne vrati tako
    reče Đinđić Haškoj tužiteljki ,beše to pre devet godina tamnice.

  4. SVE STO GA VISE OSUDJUJETE, a MI SVE VISE VOLIMO I CENIMO VOJISLAVA SESELJA…!!! TI koji misle,ako se “rese” Vojislava,varaju se grdnno.Postizu samo Kontra efekat.Domaci uvlakaci i ulizice,da ne ocekuju da ce da dobiju medalje sada
    posle izbora…
    Veliki pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *