Ostatak naroda i deveti decembar

Piše  Milorad Vučelić

Političari i mediji koji su u stanju da od  9. decembra naprave najveći datum u istoriji Srbije nemaju zbog čega da brinu.
Masa glasača koja je to prihvatila nema, takođe, prava da brine o bilo čemu sem, možda, o svojoj zdravoj pameti.
Država koja se sprema da slavi jedan briselski kalendarski dan kao crveno slovo i ne zaslužuje ništa bolje i drugačije. Građani koji zahvaljujući srpskim političarima, medijima, ali i svom razumu veruju da su ministri spoljnih poslova Evropske unije petog decembra u Briselu sedam punih sati u užarenoj atmosferi, uz teške svađe,  pričali samo o kandidaturi Srbije i ni o čemu drugom zaslužuju baš ovakve političare, urednike, novinare i analitičare koje gledaju i slušaju, kao  i sve što ih s njima snađe.
Glasačima koji su posle čitanja Vikiliksovih depeša još uvek u teškim dilemama za koga na izborima da glasaju ionako nema spasa, pa bili kandidati za EU ili ne bili, slavili ili patili zbog devetog decembra. Izabraće ono što su već izabrali i što je od samog početka baš ovakvo kakvim se poslednjih godina pokazuje. Više se ionako u tom klupku ne zna ko koga bira: ovakvi političari ovakve glasače ili glasači političare. I jedni i drugi su na zajedničkom zadatku –  da po svaku cenu spreče da kojim slučajem ne opstanu državotvorni narod i srpska nacija. Političarima, njihovim strankama i glasačima je najveći protivnik sam pojam srpskog naroda i sve ono što je Srbija istorijski stvorila i zadobila i što bi trebalo da bude njeno nasleđe. To što je stvoreno u Srbiji do pre dvadeset godina i što je preostalo posle sankcija, NATO bombardovanja, tuđinske privatizacije i uvedenog kapitalizma jedini je preostali višak vrednosti oko kojeg se političari i njihove stranke bore i što je predmet njihove borbe za vlast. To i ništa drugo.
Kada je reč o Vikiliksu i upotrebi pojmova  izdaje ili laganja i obmanjivanja naroda, to zahteva izvesna preciziranja. Izdajstvo državnih i nacionalnih interesa se u slučaju naših političara, ministara i ostalih državnih činovnika ne može, pa i ne sme posmatrati kao neki težak moralni prestup ili pak nešto što bi podlegalo pravnoj ili krivičnopravnoj odgovornosti. Nekada su roditelji, podseća me juče na to naš ugledni književnik, želeli, pre svega, da im sin bude zdrav i da ne špija! Ta vremena su, kada je o našim političarima reč, daleko iza nas. Oni su to prerasli. Pre svega, nema te brige za svoj narod i državu koju oni ne bi iskreno podelili sa Briselom ili Vašingtonom, i nema toga što oni ne bi sakrili od svog naroda. Zato ih je narod i birao i opet će čim mu se bude pružila prilika. Njima je špijanje profesija i zato tu nema moralnog i političkog prestupa. Rade posao koji su im gazde poverile, ono što jedino umeju i zašta su osposobljeni. Da znaju šta drugo možda bi to drugo radili. Ako se o nekom moralu uopšte može govoriti, onda je to samo profesionalni moral. Mora se uvažavati i to da oni nisu nikakvi dvostruki špijuni, niti podvojene ličnosti. Oni rade samo za stranu službu.
U Srbiji trenutno vlast i opozicija jedni drugima nisu problemi, pa ni konkurencija. Oni u stvari imaju zajedničkog neprijatelja. To značajno pojednostavljuje srpski problem – rekao bi  moj prijatelj. Na tom ostatku naroda koji je u stvari taj zajednički neprijatelj, a koji još do kraja nije izluđen iščekivanjem 9. decembra, je obaveza i dužnost da se odupre i suprotstavi.
Dotle i dok do toga ne dođe, ako uopšte i dođe, na izborima će pobediti i pobeđivati stranke koje obećavaju sledeće: pet milijardi evra stranih ulaganja godišnje; ne dvesta nego četiristotine ili petstotina hiljada novih radnih mesta polugodišnje; ne samo „Fijat“ nego i „Ford“, „Mercedes“ i „Audi“, i to po svim gradovima Srbije; ne hiljadu nego pet hiljada evra besplatnih akcija; svi će penzioneri i penzionerke zime provoditi na Karibima, a usput će na odlasku i na povratku provesti ludu noć u „Mulen Ružu“ – u Parizu, gradu ljubavi; smenićemo, ne kao do sada 800 sudija nego hiljadu i po ako treba; struja će pojeftiniti; zadužićemo zemlju za novih deset milijardi, ali pod povoljnim kamatama od 10 odsto; izgradićemo sve koridore, a ne samo dva-tri kao do sada; sagradićemo i otvoriti deset mostova; vozićemo se brzim prugama, lakim i teškim metroom 300 kilometara na sat; za razliku od Rumuna mi ćemo sa NATO-om podići dva nuklearna štita prema Rusiji, što će nam doneti dodatna radna mesta; imaćemo ne četiri nego deset stubova  spoljne politike; imaćemo dvadeset strateških partnera; izvinićemo se svakom živom; slušaćemo strane zapadne ambasadore bolje i brže nego do sada; ući ćemo dogodine u EU…
A pošto će pobednik na izborima, onako ovenčan poverenjem i obožavanjem glasača, morati reći i neku istinu, reći će – prihvatićemo nezavisnost Kosova! To  što je strancima davno obećao, red je da se i nama kaže. A što se domaćih oduševljenih glasača tiče, neka sačekaju da ih ponovo obasja sreća da im se ispuni sve obećano, baš kao i do sada, i neka onda  ponovo biraju iste ili još „istije“ i čekajući neki novi 9. i 5. decembar ili 12. oktobar. I nemoj samo posle da se čude i kažu kako nisu znali. Znali su, znali i birali!
Opstanak lažova i uspeh obmanjivača ne zavisi samo od njih samih, nego i od istinoljubivosti onih koji ih slušaju i za njih glasaju. Naši današnji glasači su neraskidivi deo vladavine laži. Njih  lako može da pobedi ostatak srpskog naroda. Ako se taj ostatak naroda  pokrene, za njega će svaki protivnik biti samo mačji kašalj, a neki navodni rečni tok samo plitak potok.

16 komentara

  1. Sančo Pansa

    Evo sad kad znamo da su pomjerili datum za mart2012 god., nadati se da naša vlast neće nastaviti sa pritiscima svake vrste na Srbe sa sjevera naše južne pokrajine. Teško je običnom građaninu dokučiti čime ucjenjuju SAD tako uspješno Tadića da im preda KiM i tako im napravi Državu u Srbiji sa sve vazalima Šiptarima. Na stranu to što su EU i SAD naši dželati; on sve to izvodi pod plaštom EU nema alternativu, kao da je narod idiotski naivan i usto nepismen da ne vidi kako će EU ostati dovijeka u pokušaju ostvarenja svog ludačkog sna pravljenja super države, tipo; što nijesmo uspjeli pojedinačno kroz istoriju sada možemo udruženi. Da li vidi to kao jedini način da sačuva vlast i saradnike od buduće pridošle vlasti, oduzimanja imovine i krivičnog progona!? Iskreno vjerujem da će naći načina da se izvini Amerima radi neobavljenog posla i odustane od brutalnog silovanja i ponižavanja srpskog naroda. Valja imati mjeru u svemu…vele.

  2. Kao nikada u svojoj velikoj, bogatoj i svetoj istoriji, mi smo danas kao narod nisko pali, skoro da smo dotakli nedogledno dno duhovno-moralnog sunovrata sa kojeg povratka nema. Posle višedecenijskog trovanja raznim internacionalama (komunistička, humanistička, globalistička, ekumenistička, natovska, evropejska…) postali smo kao zombii: bezosećajni i nezainteresovani za bilo šta, ne razmišljajući više glavom, nego stomakom. Neretko, u rodoljubivoj duši isklija bolna misao da su Srbi postali bezlična masa koju je lako oblikovati po željama svetskih moćnika, a da im je država postala drvo bez korena i kuća bez temelja.
    https://sites.google.com/site/djordjebojanicistorija/

  3. Dragi moj Gospodine Vucelicu!
    Mi ocigledno zivimo u Srbiji u kojoj vlada “demokratski teror” kvazi Evropejaca,koji svoje zivotne frustracije i neuspehe pokusavaju da izlece na postenim Srbima koji samo vole svoju domovinu i zele da zive u njoj kao sto su ziveli vekovima.
    Njima ni ne treba objasnjavati da prepustati svoju “drzavnost” nekome drugome pa zvao se on Evropska Unija, NATO ili Rusija nije pametno,jer oni imaju potpuno druge motive od nas Srba……. Ili su za to dobro placeni,ili se plase da ne prodju kao Milosevic ,Djinjic, Seselj,Mladic,general Lazarevic….
    E sad postoji na nasu veliku zalost mnogo “Srba” koji veruju i dalje u “Deda Mraza”,veruju da ce im neka dobra vila sa strane otvoriti nova radna mesta sa puno kancelarijskog namestaja kompijuterima,mobilnim telefonima i sluzbenim automobilima,a da ce se to desiti kada postanemo i mi ravnopravna clanica EU… 2051 godine…..☺☺☺
    Verovati u ovakvu “glupost” jednako je verovanju da ce neciji otac mene vise voleti i vise mi pruziti materijalnog i duhovnog nego sopstveni otac,a ja to ocekujem jer on ima puno para,ima svoju firmu sluzbeni auto i sve sto ide uz to!!!
    Na nasu zalost ima puno u Srbiji ljudi koji i dalje veruju u ovo!
    I to je strasno opasno za nas koji znamo da Srbiju moze da spasi samo sloga,a ta sloga barem bi trebala da posoji kada su ugrozeni vitalni “drzavni interesi” kao sto su okupacija neke nase teritorije ili negiranje sopstvenog ustava,potpisivanjem sporazuma u Briselu od strane aktuelne vlasti!!!
    No na nasu zalost a na radost nasih mnogobrojnih “neprijatelja” koje smo mogli na delu da vidimo i osetimo kada su nas bombardovali,ubijali i trovali,takve sloge nema,”nista nije vaznije od “sna’ o lepom bezbriznom i lagodnom zivotu u Evropskoj Uniji, koja od danas prakticno vise i ne postoji,vec postoje jaki evropski loiji koji su lepo ziveli na tudj racun godinama,i sada zele da se to i dalje nastavi……
    Sada zelim da se obratim “vama koji i dalje verujete u Deda Mraza”koji od svog pica na svetu najvise voli da pije Koka Kolu i da sve vitamine iz nje podeli sa malom decom,da bi ona zdravo porasla i imala srecno detinjstvo[bas kao u reklami]…..
    Draga gospodo Deda Mraz je bankrotirao i nema ni za sebe! A za druge nema ni poklona ni para,Tako da ce ove godine i narednih godina poklone donositi Bozic Bata,pa kome se to ne svidja on neka ide da se smrzava sa Deda Mrazom nek pije Koka Kolu sa njim i nek vraca njegove dugove koje je on napravio sa njegovim prijateljima,a nas nek ostave da u nasem miru i u nasoj Srbiji sa nasim Bozic Batom cekamo i radujemo se predstojecim Blagdanima Bozicu i Novoj Godini!!!!!!…….♥♥☺☺
    Sa Ljubavlju bez trunke mrznje vas Valter!!!!!

  4. Kakva bre draga gospodo. To se kaže SUMASŠAVŠI, marš iz Srbije! Ne samo sa vlasti.

  5. Sto god da kazemo vec je receno.Zar mozemo i pomisliti da cemo bas m i otkriti “toplu vodu”? Ali treba pokusavati.U tome je sutina zivota.Sinoc sam bila na veceri posvecenoj dr.Rajsu.Prosto da ne povjerujes koliko je SRBIJA ISTA kao i prije sto godina.Izgleda da kao konj u dolapu idemo stalno u krug, a pri tom smo i pametni i sposobni i rodoljubivi …Sta se desava sa nasom nacijom?Hvala gos.Vucelicu i njemu slicnim koji mi daju nadu da ce moje dijete ipak imati domovinu, da ce postojati oni koji ne odustaju od borbe…Mozda treba “nove krvi” ? Mozda ne bi bilo lose da uvezemo srba iz Brskuta? Sta mislite gos. VUCELICU?

    • A ja sam bila na promociji DVERI! Verujte da je tamo drugačija Srbija, Srbija sa divnim obrazovanim mladim rodoljubima, Srbija sa nadom. Ne idite tamo gde vlast organizuje skupove da bi prala pare od projekat, zaluđivala narod i bacala ga u depresiju. Pomozimo našoj deci da nas spasu!

  6. Molim Vas da ne pravite grešku i ovo u čemu mi živimo nazivate državom. Daleko smo mi od države za šta su podjednako odgovorne i vlast i opozicija. Najbolje bi bilo da birači na sledećim izborima ne glasaju ni za jedne ni za druge, tako bi bar onoliko koliko je u njihovoj moći, umanjili svoj doprinos daljem uništavanju ove nesretne zemlje.

  7. Upucajte gavrana, da ne nosi Srpske organe po svetu.

  8. DVERI SRPSKE predvode Srpski patriotski korpus – Sprpsku rodoljubivu intelektualnu elitu i uz našu podršku oni će Srbiju spasiti propasti u koju nas vodi ova odnarođena,i nelegitimna vlast u saradnji sa takozvanom opozicijom! IMAMO ZA KOGA DA GLASAMO – ZA DVERI SRPSKE ! Pogledajte pročitajte i poslušajte na sajtu “DVERI” šta oni rade, govore i pišu – hrabro promovišu istinu i šire veru u opstanak i napredak,boljitak za sve građane Srbije! Otvoriće Vam se oči kada saznate velike istine koje su veoma VAŽNE za odlučivanje o Srpskoj budućnosti! Sverom u Boga i Srpstvo ! PS. Hvala “Pečatu” za istinoljubivost.

    • Kako promovišu istinu najbolje smo vidjeli kad je počeo progon vladike Artemija. Tih dana o tome,na njihovom sajtu, nije bilo ni jedne jedine riječi.

  9. Izdajstvo državnih i nacionalnih interesa na nivou parlamenta i presednika vlade nastavlja se u galupirajućem toku .Pod hitno mobilisati sve progresivne snage u zemlji i narod. Zatražiti smenu najodgovornijih i sprovesti krivičnu odgovornost za nanetu štetu.Poništiti odluke koje su samovoljno donošene bez saglasnosti jer nemaju legitimitet.Mirno Gandijevski sve sprovesti u delo.

  10. Poštovani gospodine Vučeliću, nekada ste bili direktor televizije Beograd u kojoj sam i ja radila. I tada smo Vas cenili i ja i moje kolege. Sve je odavno rečeno i “tužna srpska priča” ispričana. Ja bih postavila Vama pitanje – ѕašto Vi i Vaše intelektualno okruženje (bogu hvala, ima ga) ne osnujete ili podržite neku stranku. Rado bih za takve glasala. Sada stvarno ne vidim za koga bih glasala. Od kako je stupio na snagu novi Zakon o informisanju, kojim nam je uskraćeno pravo na obaveštenost i istinu, ne kupujem novine. Bilo je skoro nemoguće da ne kupim novine svaki dan. Sve novine izgledaju isto. Zbog toga se obaveštavam preko interneta i vašeg časopisa, koji na istinu stavlja pečat. S poštovanjem

  11. Bojim se da ni sam Pečat, čiju ideološku orjentaciju podržavam, ne pomaže razrešenju Kosovskog pitanja koje je ključ za konsolidaciju Srbije kao suverene države.
    * 01. – U Srbiji dolazi do smanjenja broja stanovništva, a na Kosovu
    do njegovog porasta, a u prevodu to znači da bi albanci u ne tako
    dalekoj budućnosti mogli biti dominantan narod usred Srbije.
    * 02. – I u vreme našeg zajedništva Kosovo je predstavljalo znača-
    jan finansijski teret za Srbiju, a kako država mora donositi zako-
    ne koji su jednaki za svakog građanina mi bi iz buđeta morali nastaviti pomaganje emancipacije albanaca znajuči da će se jednog dana odvojiti.
    * 03. – Imajući Kosovo mi bi se našli pod direktnom okupacijom Amerike jer njihova baza Bonstil, o kojoj se gotovo i ne govori, nalazila bi se u Srbiji. Iluzija je da bi ih mi mogli isterati.

    Razloga za odvajanje ima nebrojeno, ali se ipak sve vrti oko ova tri kao dominantna i sveprisutna. Da ne bi samo kukao, predla- žem sledeći koncept:
    * 01. – Maksimalna i razrađena autonomija Srpske pravoslavne crkve sa pripadajućim srpskim enklavama.
    * 02. – Razrešenje vlasništva uz posredovanje međunarodnih institucija.
    * 03. – Integracija spornog severnog dela Kosova i formiranje konfederacije sa Republikom Srpskom – npr. sa nazovom Sjedinjene Srpske Države.
    * 04. – Ugraditi u obrazovni sistem jasnu istinu o Kosovu kao Srpskoj zemlji, ali bez nacionalističkog pristupa. Tretirati
    ga kao što danas osećamo Svetu Goru.

    Protivnicima ovog koncepta želim samo reči da je Kosovo nesumnjivo
    srpska zemlja, ali da tamo živi narod koji u ovom trenutku ne želi da bude sa Srbijom i što je najgore koji ne želi biti sa svojim dojučerašnjim komšijama – srpskim narodom.

  12. SLOBODNI MEDIJI i IZBORI ODMAH to su prioriteti za Srpski narod i SRBIJU – da smenimo ove i okrenemo se suprotno od njihovih iluzija o EU ropskom putu koji im u stvari služi isključivo kao retorika za veleizdaju Srpskog naroda i Srpske zemnje

  13. 1.SIPTARA ima SAMO 1.700.000,po nedavnom zvanicnok popisu.
    2.Bondstil se zatvara ove godine,citaj izjavu komandanta KFOR-a.Razlog:nemaju pare.To zna ceo svet!3
    3.Istorija kaze,da su sve Imperije propale jer su finansiski bankrotirale,pod broj jedan (nemaju pare)!Dug Amerike iznosi 17 TRILIONA!!Najveci u istoriji!Moraju da pozajmljuju nekoliko triliona svake godine do najmanje 2030,uz drasticno secenje budzeta i svega ostalog.Nedavni izvestaj od US Census Bureau,iznosida je 48 posto stanovnika palo u siromastvo,a to je 146,4 miliona.To je ukupan broj stanovnika Rusije,zar ne? Svedoci smo savremene istorije.

    a

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *