Остатак народа и девети децембар

Пише  Милорад Вучелић

Политичари и медији који су у стању да од  9. децембра направе највећи датум у историји Србије немају због чега да брину.
Маса гласача која је то прихватила нема, такође, права да брине о било чему сем, можда, о својој здравој памети.
Држава која се спрема да слави један бриселски календарски дан као црвено слово и не заслужује ништа боље и другачије. Грађани који захваљујући српским политичарима, медијима, али и свом разуму верују да су министри спољних послова Европске уније петог децембра у Бриселу седам пуних сати у ужареној атмосфери, уз тешке свађе,  причали само о кандидатури Србије и ни о чему другом заслужују баш овакве политичаре, уреднике, новинаре и аналитичаре које гледају и слушају, као  и све што их с њима снађе.
Гласачима који су после читања Викиликсових депеша још увек у тешким дилемама за кога на изборима да гласају ионако нема спаса, па били кандидати за ЕУ или не били, славили или патили због деветог децембра. Изабраће оно што су већ изабрали и што је од самог почетка баш овакво каквим се последњих година показује. Више се ионако у том клупку не зна ко кога бира: овакви политичари овакве гласаче или гласачи политичаре. И једни и други су на заједничком задатку –  да по сваку цену спрече да којим случајем не опстану државотворни народ и српска нација. Политичарима, њиховим странкама и гласачима је највећи противник сам појам српског народа и све оно што је Србија историјски створила и задобила и што би требало да буде њено наслеђе. То што је створено у Србији до пре двадесет година и што је преостало после санкција, НАТО бомбардовања, туђинске приватизације и уведеног капитализма једини је преостали вишак вредности око којег се политичари и њихове странке боре и што је предмет њихове борбе за власт. То и ништа друго.
Када је реч о Викиликсу и употреби појмова  издаје или лагања и обмањивања народа, то захтева извесна прецизирања. Издајство државних и националних интереса се у случају наших политичара, министара и осталих државних чиновника не може, па и не сме посматрати као неки тежак морални преступ или пак нешто што би подлегало правној или кривичноправној одговорности. Некада су родитељи, подсећа ме јуче на то наш угледни књижевник, желели, пре свега, да им син буде здрав и да не шпија! Та времена су, када је о нашим политичарима реч, далеко иза нас. Они су то прерасли. Пре свега, нема те бриге за свој народ и државу коју они не би искрено поделили са Бриселом или Вашингтоном, и нема тога што они не би сакрили од свог народа. Зато их је народ и бирао и опет ће чим му се буде пружила прилика. Њима је шпијање професија и зато ту нема моралног и политичког преступа. Раде посао који су им газде повериле, оно што једино умеју и зашта су оспособљени. Да знају шта друго можда би то друго радили. Ако се о неком моралу уопште може говорити, онда је то само професионални морал. Мора се уважавати и то да они нису никакви двоструки шпијуни, нити подвојене личности. Они раде само за страну службу.
У Србији тренутно власт и опозиција једни другима нису проблеми, па ни конкуренција. Они у ствари имају заједничког непријатеља. То значајно поједностављује српски проблем – рекао би  мој пријатељ. На том остатку народа који је у ствари тај заједнички непријатељ, а који још до краја није излуђен ишчекивањем 9. децембра, је обавеза и дужност да се одупре и супротстави.
Дотле и док до тога не дође, ако уопште и дође, на изборима ће победити и побеђивати странке које обећавају следеће: пет милијарди евра страних улагања годишње; не двеста него четиристотине или петстотина хиљада нових радних места полугодишње; не само „Фијат“ него и „Форд“, „Мерцедес“ и „Ауди“, и то по свим градовима Србије; не хиљаду него пет хиљада евра бесплатних акција; сви ће пензионери и пензионерке зиме проводити на Карибима, а успут ће на одласку и на повратку провести луду ноћ у „Мулен Ружу“ – у Паризу, граду љубави; сменићемо, не као до сада 800 судија него хиљаду и по ако треба; струја ће појефтинити; задужићемо земљу за нових десет милијарди, али под повољним каматама од 10 одсто; изградићемо све коридоре, а не само два-три као до сада; саградићемо и отворити десет мостова; возићемо се брзим пругама, лаким и тешким метроом 300 километара на сат; за разлику од Румуна ми ћемо са НАТО-ом подићи два нуклеарна штита према Русији, што ће нам донети додатна радна места; имаћемо не четири него десет стубова  спољне политике; имаћемо двадесет стратешких партнера; извинићемо се сваком живом; слушаћемо стране западне амбасадоре боље и брже него до сада; ући ћемо догодине у ЕУ…
А пошто ће победник на изборима, онако овенчан поверењем и обожавањем гласача, морати рећи и неку истину, рећи ће – прихватићемо независност Косова! То  што је странцима давно обећао, ред је да се и нама каже. А што се домаћих одушевљених гласача тиче, нека сачекају да их поново обасја срећа да им се испуни све обећано, баш као и до сада, и нека онда  поново бирају исте или још „истије“ и чекајући неки нови 9. и 5. децембар или 12. октобар. И немој само после да се чуде и кажу како нису знали. Знали су, знали и бирали!
Опстанак лажова и успех обмањивача не зависи само од њих самих, него и од истинољубивости оних који их слушају и за њих гласају. Наши данашњи гласачи су нераскидиви део владавине лажи. Њих  лако може да победи остатак српског народа. Ако се тај остатак народа  покрене, за њега ће сваки противник бити само мачји кашаљ, а неки наводни речни ток само плитак поток.

16 коментара

 1. Sančo Pansa

  Evo sad kad znamo da su pomjerili datum za mart2012 god., nadati se da naša vlast neće nastaviti sa pritiscima svake vrste na Srbe sa sjevera naše južne pokrajine. Teško je običnom građaninu dokučiti čime ucjenjuju SAD tako uspješno Tadića da im preda KiM i tako im napravi Državu u Srbiji sa sve vazalima Šiptarima. Na stranu to što su EU i SAD naši dželati; on sve to izvodi pod plaštom EU nema alternativu, kao da je narod idiotski naivan i usto nepismen da ne vidi kako će EU ostati dovijeka u pokušaju ostvarenja svog ludačkog sna pravljenja super države, tipo; što nijesmo uspjeli pojedinačno kroz istoriju sada možemo udruženi. Da li vidi to kao jedini način da sačuva vlast i saradnike od buduće pridošle vlasti, oduzimanja imovine i krivičnog progona!? Iskreno vjerujem da će naći načina da se izvini Amerima radi neobavljenog posla i odustane od brutalnog silovanja i ponižavanja srpskog naroda. Valja imati mjeru u svemu…vele.

 2. Као никада у својој великој, богатој и светој историји, ми смо данас као народ ниско пали, скоро да смо дотакли недогледно дно духовно-моралног суноврата са којег повратка нема. После вишедеценијског тровања разним интернационалама (комунистичка, хуманистичка, глобалистичка, екуменистичка, натовска, европејска…) постали смо као зомбии: безосећајни и незаинтересовани за било шта, не размишљајући више главом, него стомаком. Неретко, у родољубивој души исклија болна мисао да су Срби постали безлична маса коју је лако обликовати по жељама светских моћника, а да им је држава постала дрво без корена и кућа без темеља.
  https://sites.google.com/site/djordjebojanicistorija/

  • Не, није тачно, Ђорђе. Горе је било пре 30-40 година. Ово сада су само последице тога.

 3. Dragi moj Gospodine Vucelicu!
  Mi ocigledno zivimo u Srbiji u kojoj vlada “demokratski teror” kvazi Evropejaca,koji svoje zivotne frustracije i neuspehe pokusavaju da izlece na postenim Srbima koji samo vole svoju domovinu i zele da zive u njoj kao sto su ziveli vekovima.
  Njima ni ne treba objasnjavati da prepustati svoju “drzavnost” nekome drugome pa zvao se on Evropska Unija, NATO ili Rusija nije pametno,jer oni imaju potpuno druge motive od nas Srba……. Ili su za to dobro placeni,ili se plase da ne prodju kao Milosevic ,Djinjic, Seselj,Mladic,general Lazarevic….
  E sad postoji na nasu veliku zalost mnogo “Srba” koji veruju i dalje u “Deda Mraza”,veruju da ce im neka dobra vila sa strane otvoriti nova radna mesta sa puno kancelarijskog namestaja kompijuterima,mobilnim telefonima i sluzbenim automobilima,a da ce se to desiti kada postanemo i mi ravnopravna clanica EU… 2051 godine…..☺☺☺
  Verovati u ovakvu “glupost” jednako je verovanju da ce neciji otac mene vise voleti i vise mi pruziti materijalnog i duhovnog nego sopstveni otac,a ja to ocekujem jer on ima puno para,ima svoju firmu sluzbeni auto i sve sto ide uz to!!!
  Na nasu zalost ima puno u Srbiji ljudi koji i dalje veruju u ovo!
  I to je strasno opasno za nas koji znamo da Srbiju moze da spasi samo sloga,a ta sloga barem bi trebala da posoji kada su ugrozeni vitalni “drzavni interesi” kao sto su okupacija neke nase teritorije ili negiranje sopstvenog ustava,potpisivanjem sporazuma u Briselu od strane aktuelne vlasti!!!
  No na nasu zalost a na radost nasih mnogobrojnih “neprijatelja” koje smo mogli na delu da vidimo i osetimo kada su nas bombardovali,ubijali i trovali,takve sloge nema,”nista nije vaznije od “sna’ o lepom bezbriznom i lagodnom zivotu u Evropskoj Uniji, koja od danas prakticno vise i ne postoji,vec postoje jaki evropski loiji koji su lepo ziveli na tudj racun godinama,i sada zele da se to i dalje nastavi……
  Sada zelim da se obratim “vama koji i dalje verujete u Deda Mraza”koji od svog pica na svetu najvise voli da pije Koka Kolu i da sve vitamine iz nje podeli sa malom decom,da bi ona zdravo porasla i imala srecno detinjstvo[bas kao u reklami]…..
  Draga gospodo Deda Mraz je bankrotirao i nema ni za sebe! A za druge nema ni poklona ni para,Tako da ce ove godine i narednih godina poklone donositi Bozic Bata,pa kome se to ne svidja on neka ide da se smrzava sa Deda Mrazom nek pije Koka Kolu sa njim i nek vraca njegove dugove koje je on napravio sa njegovim prijateljima,a nas nek ostave da u nasem miru i u nasoj Srbiji sa nasim Bozic Batom cekamo i radujemo se predstojecim Blagdanima Bozicu i Novoj Godini!!!!!!…….♥♥☺☺
  Sa Ljubavlju bez trunke mrznje vas Valter!!!!!

 4. Kakva bre draga gospodo. To se kaže SUMASŠAVŠI, marš iz Srbije! Ne samo sa vlasti.

 5. Sto god da kazemo vec je receno.Zar mozemo i pomisliti da cemo bas m i otkriti “toplu vodu”? Ali treba pokusavati.U tome je sutina zivota.Sinoc sam bila na veceri posvecenoj dr.Rajsu.Prosto da ne povjerujes koliko je SRBIJA ISTA kao i prije sto godina.Izgleda da kao konj u dolapu idemo stalno u krug, a pri tom smo i pametni i sposobni i rodoljubivi …Sta se desava sa nasom nacijom?Hvala gos.Vucelicu i njemu slicnim koji mi daju nadu da ce moje dijete ipak imati domovinu, da ce postojati oni koji ne odustaju od borbe…Mozda treba “nove krvi” ? Mozda ne bi bilo lose da uvezemo srba iz Brskuta? Sta mislite gos. VUCELICU?

  • А ја сам била на промоцији ДВЕРИ! Верујте да је тамо другачија Србија, Србија са дивним образованим младим родољубима, Србија са надом. Не идите тамо где власт организује скупове да би прала паре од пројекат, залуђивала народ и бацала га у депресију. Помозимо нашој деци да нас спасу!

 6. Molim Vas da ne pravite grešku i ovo u čemu mi živimo nazivate državom. Daleko smo mi od države za šta su podjednako odgovorne i vlast i opozicija. Najbolje bi bilo da birači na sledećim izborima ne glasaju ni za jedne ni za druge, tako bi bar onoliko koliko je u njihovoj moći, umanjili svoj doprinos daljem uništavanju ove nesretne zemlje.

 7. Upucajte gavrana, da ne nosi Srpske organe po svetu.

 8. ДВЕРИ СРПСКЕ предводе Српски патриотски корпус – Спрпску родољубиву интелектуалну елиту и уз нашу подршку они ће Србију спасити пропасти у коју нас води ова однарођена,и нелегитимна власт у сарадњи са такозваном опозицијом! ИМАМО ЗА КОГА ДА ГЛАСАМО – ЗА ДВЕРИ СРПСКЕ ! Погледајте прочитајте и послушајте на сајту “ДВЕРИ” шта они раде, говоре и пишу – храбро промовишу истину и шире веру у опстанак и напредак,бољитак за све грађане Србије! Отвориће Вам се очи када сазнате велике истине које су веома ВАЖНЕ за одлучивање о Српској будућности! Свером у Бога и Српство ! ПС. Хвала “Печату” за истинољубивост.

  • Како промовишу истину најбоље смо видјели кад је почео прогон владике Артемија. Тих дана о томе,на њиховом сајту, није било ни једне једине ријечи.

 9. Izdajstvo državnih i nacionalnih interesa na nivou parlamenta i presednika vlade nastavlja se u galupirajućem toku .Pod hitno mobilisati sve progresivne snage u zemlji i narod. Zatražiti smenu najodgovornijih i sprovesti krivičnu odgovornost za nanetu štetu.Poništiti odluke koje su samovoljno donošene bez saglasnosti jer nemaju legitimitet.Mirno Gandijevski sve sprovesti u delo.

 10. Поштовани господине Вучелићу, некада сте били директор телевизије Београд у којој сам и ја радила. И тада смо Вас ценили и ја и моје колеге. Све је одавно речено и “тужна српска прича” испричана. Ја бих поставила Вама питање – ѕашто Ви и Ваше интелектуално окружење (богу хвала, има га) не оснујете или подржите неку странку. Радо бих за такве гласала. Сада стварно не видим за кога бих гласала. Од како је ступио на снагу нови Закон о информисању, којим нам је ускраћено право на обавештеност и истину, не купујем новине. Било је скоро немогуће да не купим новине сваки дан. Све новине изгледају исто. Због тога се обавештавам преко интернета и вашег часописа, који на истину ставља печат. С поштовањем

 11. Бојим се да ни сам Печат, чију идеолошку орјентацију подржавам, не помаже разрешењу Косовског питанја које је клјуч за консолидацију Србије као суверене државе.
  * 01. – У Србији долази до смањења броја становништва, а на Косову
  до његовог пораста, а у преводу то значи да би албанци у не тако
  далекој будућности могли бити доминантан народ усред Србије.
  * 02. – И у време нашег заједништва Косово је представљало знача-
  јан финансијски терет за Србију, а како држава мора доносити зако-
  не који су једнаки за сваког грађанина ми би из буђета морали наставити помаганје еманципације албанаца знајучи да ће се једног дана одвојити.
  * 03. – Имајући Косово ми би се нашли под директном окупацијом Америке јер нјихова база Бонстил, о којој се готово и не говори, налазила би се у Србији. Илузија је да би их ми могли истерати.

  Разлога за одвајање има небројено, али се ипак све врти око ова три као доминантна и свеприсутна. Да не би само кукао, предла- жем следећи концепт:
  * 01. – Максимална и разрађена аутономија Српске православне цркве са припадајућим српским енклавама.
  * 02. – Разрешење власништва уз посредовање међународних институција.
  * 03. – Интеграција спорног северног дела Косова и формирање конфедерације са Републиком Српском – нпр. са назовом Сједињене Српске Државе.
  * 04. – Уградити у образовни систем јасну истину о Косову као Српској землји, али без националистичког приступа. Третирати
  га као што данас осећамо Свету Гору.

  Противницима овог концепта желим само речи да је Косово несумњиво
  српска земља, али да тамо живи народ који у овом тренутку не жели да буде са Србијом и што је најгоре који не жели бити са својим дојучерашњим комшијама – српским народом.

 12. СЛОБОДНИ МЕДИЈИ и ИЗБОРИ ОДМАХ то су приоритети за Српски народ и СРБИЈУ – да сменимо овe и окренемо се супротно од њихових илузија o ЕУ ропском путу који им у ствари служи искључиво као реторика за велеиздају Српског народа и Српске земње

 13. 1.SIPTARA ima SAMO 1.700.000,po nedavnom zvanicnok popisu.
  2.Bondstil se zatvara ove godine,citaj izjavu komandanta KFOR-a.Razlog:nemaju pare.To zna ceo svet!3
  3.Istorija kaze,da su sve Imperije propale jer su finansiski bankrotirale,pod broj jedan (nemaju pare)!Dug Amerike iznosi 17 TRILIONA!!Najveci u istoriji!Moraju da pozajmljuju nekoliko triliona svake godine do najmanje 2030,uz drasticno secenje budzeta i svega ostalog.Nedavni izvestaj od US Census Bureau,iznosida je 48 posto stanovnika palo u siromastvo,a to je 146,4 miliona.To je ukupan broj stanovnika Rusije,zar ne? Svedoci smo savremene istorije.

  a

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *