3. decembar – Samardžić: Srbija priznala Kosovo

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić kaže da je dogovorom s Prištinom o integrisanom upravljanju prelazima Srbija priznala Kosovo.

“Napravljen je sporazum o granici između Srbije i Kosova, jedan sporazum kojim Srbija definitivno priznaje Kosovo kao nezavisnu državu”, kazao je Samardžić, inače i bivši ministar za Kosovo i Metohiju.

“Treba videti sam dokument. Ne treba verovati na reč ni Borisu Tadiću ni Borislavu Stefanović, jer su oni više puta obmanuli javnost u Srbiji u pogledu sadržaja onoga o čemu Stefanović pregovara”, kazao je Samardžić.
Prema njegovim rečima, Srbi su napravili barikade jer su znali da Beograd smera da napravi s Prištinom sporazum o razgraničenju.
“Svi ti sporazumi, koji se tiču i slobode kretanja i matičnih knjiga i katastra, a sad i ovih granica jesu kumulativni sporazumi o priznavanju Kosova kao nezavisne države”, kazao je Samardžić.
On je ocenio da je poziv predsednika Srbije Borisa Tadića Srbima na severu Kosova da prihvate dogovor besmislen i nemoguć zahtev.
“Kako da priznaju takve odluke kojima se oni definitvno skidaju sa spiska državljana ove države? Ako je to sporazum o granicama, a jeste, i ako će oni ostati sa one strane granice u Kosovu kao državi zašto bi Srbi priznavali takav sporazum koji ide protiv njihovih interesa”, naveo je Samardžić.
On je naveo da se režim integrisanog upravljanja granicom u celoj Evropi primenjuje na međudržavne granice.
“Ako su sami rekli da je integrisano upravljanje granicama, onda je to sporazum o novoj granici Kosova prema Srbiji, koju Srbija prihvata”, rekao je potpredsednik DSS-a.

Izvor: Beta

6 komentara

  1. Olivera Petrović

    U sadašnjoj istorijskoj situaciji vrlo je važno biti precizan u saopštavanju o Kosmetu. Nije Srbija priznala Kosovo već je to učinila Tadićeva vlada otuđenika koja, de fakto, više nema legitimitet u srpskom narodu već se održava u životu uz pomoć okupatora. Apsolutno je ključno da se srpski narod distancira od svih dogovora postignutih između Tadića i okupatora jer je to sada, dok ne dođu izbori, jedini način da se svetskoj javnosti stavi do znanja da Tadić više ne pregovara u ime srpskog naroda već u svoje ime i na korist ove prezrene vlasti.

  2. Tadićeve obadve tuke su zavrnute,on nije Srbija narod Srpski nije
    i neće se odreći KOSMETA! Ovo je dosovski ulog za novac koji su
    uzeli.Ovo je njihov kraj a mi koji ne pripadamo toj izdaji na
    dan izbora kažite dosta je bilo vaše obmane.Ako dobije nove
    izbore više nema Srba to će biti jedna masa bez svoga Ja.

  3. Da slažem se zar nije posao opozicije da traži pod hitno raspuštanje parlamenta i nove izbore, pretvarajući sadašnju vlast u tehničku…, zašto opozicija čeka izbore za skoro pola možda i više meseci

  4. Bravoooo Olivera.Što se Tadića tiče on je Kosovo priznao još onda kada je promenio Deklaraciju srpskog parlamenta na kome je prisustvova i ceo dan sedeo pored onoga koji će vrlo brzo “otkinuti” i drugu pokrajinu-Čanka.A vama g.Samardžiću i DSS-u preporučujem da hitno podnesete predstavku Ustavnom sudu Srbije.Znam da on neće ništa protiv Tadića, ali neka ostane zabeleženo.

  5. Šta ovdje treba još da se doda, NIŠTA, osim JADNI SRBI.
    Šta srbi mogi ili treba da pokušaju uraditi, jednostavno: Da mole PUTINA a ne Medvedevaj da sve SRBE primi u RUSKO Državljanstvo i tako ih zaštiti od Vatikana čitaj NATOA, ili da SRBI jednostavno PRODAJU cijelu Srbiju RUSIMA za 1 Dinar, to bi Rusi sigurno kupili, jer su naknadno shavtili, da im sada više ne odgovara ona njihova prodaja ALJASKE.
    Kupili bi to RUSI a Srbima bi trebalo biti svejedno, KO VLADA, jer Srbi više ionako sa ničim neće vladati uskoro, vi mlađi to ćete sigurno vidjeti i doživiti. Žao mi je ali to je ISTINA JEDINA.-

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *