3. децембар – Самарџић: Србија признала Косово

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић каже да је договором с Приштином о интегрисаном управљању прелазима Србија признала Косово.

“Направљен је споразум о граници између Србије и Косова, један споразум којим Србија дефинитивно признаје Косово као независну државу”, казао је Самарџић, иначе и бивши министар за Косово и Метохију.

“Треба видети сам документ. Не треба веровати на реч ни Борису Тадићу ни Бориславу Стефановић, јер су они више пута обманули јавност у Србији у погледу садржаја онога о чему Стефановић преговара”, казао је Самарџић.
Према његовим речима, Срби су направили барикаде јер су знали да Београд смера да направи с Приштином споразум о разграничењу.
“Сви ти споразуми, који се тичу и слободе кретања и матичних књига и катастра, а сад и ових граница јесу кумулативни споразуми о признавању Косова као независне државе”, казао је Самарџић.
Он је оценио да је позив председника Србије Бориса Тадића Србима на северу Косова да прихвате договор бесмислен и немогућ захтев.
“Како да признају такве одлуке којима се они дефинитвно скидају са списка држављана ове државе? Ако је то споразум о границама, а јесте, и ако ће они остати са оне стране границе у Косову као држави зашто би Срби признавали такав споразум који иде против њихових интереса”, навео је Самарџић.
Он је навео да се режим интегрисаног управљања границом у целој Европи примењује на међудржавне границе.
“Ако су сами рекли да је интегрисано управљање границама, онда је то споразум о новој граници Косова према Србији, коју Србија прихвата”, рекао је потпредседник ДСС-а.

Извор: Бета

6 коментара

  1. Оливера Петровић

    У садашњој историјској ситуацији врло је важно бити прецизан у саопштавању о Космету. Није Србија признала Косово већ је то учинила Тадићева влада отуђеника која, де факто, више нема легитимитет у српском народу већ се одржава у животу уз помоћ окупатора. Апсолутно је кључно да се српски народ дистанцира од свих договора постигнутих између Тадића и окупатора јер је то сада, док не дођу избори, једини начин да се светској јавности стави до знања да Тадић више не преговара у име српског народа већ у своје име и на корист ове презрене власти.

  2. Tadićeve obadve tuke su zavrnute,on nije Srbija narod Srpski nije
    i neće se odreći KOSMETA! Ovo je dosovski ulog za novac koji su
    uzeli.Ovo je njihov kraj a mi koji ne pripadamo toj izdaji na
    dan izbora kažite dosta je bilo vaše obmane.Ako dobije nove
    izbore više nema Srba to će biti jedna masa bez svoga Ja.

  3. Da slažem se zar nije posao opozicije da traži pod hitno raspuštanje parlamenta i nove izbore, pretvarajući sadašnju vlast u tehničku…, zašto opozicija čeka izbore za skoro pola možda i više meseci

  4. Бравоооо Оливера.Што се Тадића тиче он је Косово признао још онда када је променио Декларацију српског парламента на коме је присуствова и цео дан седео поред онога који ће врло брзо “откинути” и другу покрајину-Чанка.А вама г.Самарџићу и ДСС-у препоручујем да хитно поднесете представку Уставном суду Србије.Знам да он неће ништа против Тадића, али нека остане забележено.

  5. Šta ovdje treba još da se doda, NIŠTA, osim JADNI SRBI.
    Šta srbi mogi ili treba da pokušaju uraditi, jednostavno: Da mole PUTINA a ne Medvedevaj da sve SRBE primi u RUSKO Državljanstvo i tako ih zaštiti od Vatikana čitaj NATOA, ili da SRBI jednostavno PRODAJU cijelu Srbiju RUSIMA za 1 Dinar, to bi Rusi sigurno kupili, jer su naknadno shavtili, da im sada više ne odgovara ona njihova prodaja ALJASKE.
    Kupili bi to RUSI a Srbima bi trebalo biti svejedno, KO VLADA, jer Srbi više ionako sa ničim neće vladati uskoro, vi mlađi to ćete sigurno vidjeti i doživiti. Žao mi je ali to je ISTINA JEDINA.-

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *