15. децембар – Владимир Путин по десети пут разговара с грађанима Русије уживо

ЈР је нешто изгубила, али је главно сачувала

У томе што је «Јединствена Русија» изгубила «одређене позиције», нема ничег необичног, сматра Владимир Путин. «Прошли смо кроз веома тежак период кризе. Погледајте шта се дешава у другим земљама. Животни ниво је опао, многи су изгубили свој посао. Зато је опозицији знатно лакше да у своје редове регрутује људе, који су незадовољни тренутном ситуацијом», рекао је премијер. «Ипак, то што је «Јединствена Русија» сачувала водеће позиције је врло добар показатељ,» – додао је лидер припадника «Јединствене Русије». ЦИК је прошлог петка саопштио званичне податке изборне кампање: «Јединствена Русија» је добила 49,32% гласова, КПРФ – 19,19%, «Праведна Русија» – 13,24%, ЛДПР – 11,67.

Премијер Русије Владимир Путин ће данас по десети пут разговарати с грађанима уживо. Емисија „Разговор са Владимиром Путином. Наставак“ почеће у 12 часова по московском времену. „Директну везу“ ће преносити неколико државних телевизија и радио станица. Очекују се инсертииз великих руских градова. Путин ће такође одговорити на питања људи у студију. У овом тренутку већ је стигло више од 10 хиљада порука. Већина питања је везана за социјалне теме и теме из свакодневног живота. Трајање емисије није лимитирано. Прошле године је поставила нови рекорд трајања. Путин је одговорио на 90 питања у року од 4 и по сата. ТАСС

———————————

Разговор Владимира Путина са становницима Русије почео је од главног питања које се поставља у току последњих дана. Резултати парламентарних избора у РФ одражавају реалан распоред снага у земљи, а опозиција ће их увек сматрати непоштенима, изјавио је премијер-министар Владимир Путин. «По мом мишљењу, резултат ових избора безусловно одражава реални распоред снага у земљи. Уједно, Путин не види ништа «изузетно» у митинзима после избора за Државну Думу, уколико су они резултат «Путиновог режима». опозиција треба да добије могућност да у потпуности контролише оно што се дешава на изборним местима за време избора за председника.

——————————————

Председник владе Русије Владимир Путин је изјавио да су «револуције у боји» – разрађена шема за дестабилизацију друштва. «Мислим да се она није родила сама по себи,» – изјавио је премијер за време директне линије с грађанима Русије. Он је подсетио на догађаје «наранџасте револуције» у Украјини. «Узгред речено, неки од наших опозиционара били су у Украјини и званично су радили као саветници тадашњег председника Јушченка и природно преносе ову праксу и на руско тле,» – рекао је Путин. (Горбунова) ИФ

—————————————

У томе што је «Јединствена Русија» изгубила «одређене позиције», нема ничег необичног, сматра Владимир Путин. «Прошли смо кроз веома тежак период кризе. Погледајте шта се дешава у другим земљама. Животни ниво је опао, многи су изгубили свој посао. Зато је опозицији знатно лакше да у своје редове регрутује људе, који су незадовољни тренутном ситуацијом», рекао је премијер. «Ипак, то што је «Јединствена Русија» сачувала водеће позиције је врло добар показатељ,» – додао је лидер припадника «Јединствене Русије». ЦИК је прошлог петка саопштио званичне податке изборне кампање: «Јединствена Русија» је добила 49,32% гласова, КПРФ – 19,19%, «Праведна Русија» – 13,24%, ЛДПР – 11,67.

———————————–

Премијер-министар Русије Владимир Путин је позвао оне суграђане које излазе на улице ради протеста да не дозволе да буду увучени у дестабилизацију земље. Протести треба да се одвијају у оквиру закона. Често људи наилазе на неправедност и на то треба реаговати. Али је недопустиво да човек дозволи да буде увучен у неке шеме за дестабилизацију друштва, истакао је он одговарајући на питања грађана у директном телевизијском и радио преносу. Путин је скренуо пажњу на то да се «се екрана видело: лидери опозиције који су позивали људе на трг викали су: «Овнови, напред!» «Људи нису задовољни влашћу, али зар желе овакву власт? – упитао је премијер. – Мислим да је недопустиво да човек дозволи себи да се понижава,» додао је Путин.

——————————————–

Руска економија ће 2011. године порасти за 4,2-4,5 процената. Ово је изјавио премијер-министар Владимир Путин одговарајући на питања становника Русије у директном преносу програма «Разговор с Владимиром Путином. Наставак». Инфлација је рекордно ниска – 6 и нешто процената, незапосленост износи 6 одсто. Реалан пораст плате у земљи износиће 2,9 процената. У Русији сиромашно живи 12,5 одсто становништва, ова цифра се све време смањује, нагласио је премијер.

————————————–

Премијер-министар Русије Владимир Путин је као један од својих главних задатака у случају да буде изабран за председника видео јачање стабилности политичког система земље и њено ослобађање од спољашњег утицаја. Одговарајући у директном телевизијском и радио преносу на питања суграђана он је истакао потребу за тим да политички систем буде самодовољан и отпоран на спољашње шокове и слободан од оних који споља покушавају да утичу на унутрашње политичке процесе у Русији. «То треба потпуно предсећи,» истакао је Путин. Он се заложио за ширење демократије како би људи осећали везу с органима власти на местима у регионима и на нивоу Федерације. Осим тога, по Путиновим речима, треба модернизовати и обновити економију. «Потребно је да иновација и модернизација продре у мозак сваког нашег конкретног грађанина, да иновација постане део наше заједничке политике,» додао је он. Премијер је такође указао на потребу за развојем и у социјалној сфери, како се «нико не би осећао заобиђен и лишен пажње државе.»

————————————————-

Премијер-министар Владимир Путин је изјавио да би искуство и квалификација стручњака као што је бивши министар финансија Алексеј Кудрин могли добро доћи, како актуелној влади, тако и будућем кабинету министара. У току директне линије с грађанима Русије у четвртак он је рекао да Кудрина и даље сматра чланом своје екипе. «Место у строју ће се наћи,» – истакао је премијер. 26. септембра 2011. године председник РФ Дмитриј Медведев је потписао указ о разрешавању Кудрина дужности министра финансија, на којем се налазио 11 година. Као повод за ово послужила је изјава коју је Кудрин дао у Вашингтону. Он је изјавио да не намерава да остане у влади уколико на њеном челу буде био Дмитриј Медведев и изнео је неслагања с председником која се тичу трошкова у војне сврхе.

————————————–

Премијер-министар Русије Владимир Путин сматра да претње америчког сенатора Џона МекКејна нису усмерене против њега лично, већ против Русије. За време «директне линије» председнику руске владе је постављено питање о његовом односу према изјави МекКејна који је у октобру упоредио Русију с Либијом и изјавио да убиство Гадафија треба да забрине Путина. «У принципу, то није речено у односу на мене. То је речено у односу на Русију. Неки желе да помере Русију у страну тако да им она не смета да владају на земљиној кугли,» – рекао је Путин. Он је истакао да се земље Запада још увек плаше нуклеарног потенцијала Русије. «Као што је познато, господин МекКејне је ратовао у Вијетнаму. Мислим да на његовим рукама има прилично много крви мирних грађана. Вероватно му се свиђа, он више не може да живи без ових одвратних сцена, ужасних сцена обрачуна с Гадафијем, кад је на екранима у целом свету приказано како га убијају, како је сав у крви. Да ли је то демократија?» – изјавио је премијер. По његовим речима, ситуацију у Либији је требало решавати мирним путем.

——————————————

Премијер-министар Владимир Путин се нада да ће Русија, Белорусија и Казахстан у будуће моћи да пређу на јединствену валуту. Одговарајући на путања грађана Русије у директном преносу програма «Разговор с Владимиром Путином. Наставак» он је оценио да три земље засад нису достигле такав ниво интеграције као Европска унија. Међутим, ради се о таквој могућности у будућности, након увођења Јединственог економског простора преласка ка формирању Евроазијског савеза. У новембру су у Москви председници Русије, Белорусије и Казахстана потписали декларацију о евроазијској економској интеграцији – «путну карту» за интеграциони процес, за чији је коначни циљ објављено стварање Евроазијског економског савеза.

————————————————

У току директног преноса из сале се зачуло прилично оштро питање упућено Путину због чега не отпушта министре, нарочито у сфери одбране, који су упропастили рад у стратешком правцу. «Министри су увек на мети критике и у епицентру проблема, лако је од њих направити «жртвене јарце», – парирао је председник владе. Они се могу критиковати, али бавити се «кадровским играма труле кобиле» значи озбиљно успоравати рад надлештава. Треба мирно указивати на грешке. Ипак, обнављања и рокада у целини ће бити, обећао је премијер.

————————————————-

Премијер-министар РФ Владимир Путин сматра бизнисмена Михаила Прохорова јаким и достојним конкуретном на изборима за председника 4. марта 2012. године. Одговарајући на питање грађана Русије у директном преносу програма „Разговор с Владимиром Путином. Наставак“, он је подсетио да је Прохоров раније покушавао да организује странку „Праведна ствар“, али се сусрео с проблемима. Одлука о кандидовању за председника сведочи о жељи за пропагирањем идеја које Прохоров сматра кориснима за Русију. „Не желим му успех, јер се такође кандидујем за председника,“ – с осмехом је рекао Путин у закључку.

——————————————-

Премијер-министар Русије Владимир Путин сматра да се 90-их година требало одлучно борити за територијални интегритет земље. У току «директне линије» постављено му је питање о томе како би он поступио на месту Михаила Горбачова 1991. године, кад се решавала судбина СССР. «Требало је почети од економских реформи, заснивајући их на демократским реформама,» – одговорио је Путин. Он је подсетио на то на какве је изазове Русија наишла крајем 90-их година. По његовим речима, ситуација је била много драматичнија него пре распада Совјетског Савеза. Економија се распала услед кризе 1998. године, војска је престала да постоји. Русија је наишла на агресију међународног тероризма и сепаратизма, почео је грађански рат. «Народ зна шта смо учинили моје колеге и ја лично да бисмо сачували интегритет Руске Федерације,» рекао је Путин у закључку.

3 коментара

 1. e, kako je samo nekoliko inteligentnih ljudi a postenog karaktera dovoljno za spasavanje citavog sveta. Samo par inteligentnih i postenih u nasoj zemlji Srbiji pokusnom kunicu Imperije bilo bi dovoljno da nas sve izvuku iz kaljuge. Rusija je zasluzila takvog coveka a da li smo mi Srbi? Probudimo se dok jos nije kasno za sve nas!

 2. E da je nama Putin,gde bi nam bio kraj.Pogledajte samo,kako JEDAN covek dize iz pepela nekada mocnu svetsku velesilu.Svaka mu cast.On je drzavnik za primer mnogima na Zapadu,koji danas pokoravaju drzave zbog energenata i strateskih ciljeva,a svi cute i niko ne smije da pisne.Jos neko vreme,a onda na svetsku scenu stupa Rusija,Kina,….i ekonomski i vojno.

 3. Na kojim vrednostima vaspitavamo podmladak srpski? Škola nije
  nacionalno usmerena po dečjim knjigama samo je internacionalna,
  roditelji u borbi da zarade plate za preživljavanje nemaju
  vremena za decu.Televizija svašta ima samo samo nema nacionalno
  vaspitnog programa.Decu ne učimo radu štednji poštenju već lakom
  zabavnom Holywodskom načinu života koji ne odgovara istini to su
  bajke za lakoverni dečji mladi mozak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *