29. novembar – Ojačane barikade u Jagnjenici i Dudinom kršu

JAGNJENICA, ZVEČAN – Barikada u mestu Dudin krš u opštini Zvečan, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, koju je pre nekoliko noći Kfor pokušao da ukloni, večeras je dodatno ojačana i betonirana.
Barikada, koja je visoka oko 2,5 metra, betonirana je i na njoj je postavljena bodljikava žica koju su vojnici Kfora pre nekoliko večeri koristili prilikom pokušaja uklanjanja ove barikade.
Osim zemlje i kamenih stena na ovoj barikadi, koja se nalazi na mostu, Srbi su betonirali i armaturu, tako da je do Zvečana nemoguće doći iz južnog dela Mitrovice ovim putnim pravcem.
Pre nekoliko noći Kfor je pokušao da ukloni barikadu u Dudinom kršu, čemu se suprotstavio veliki broj Srba koji su iste večeri podigli još veće prepreke na putu, a koje su večeras dodatno ojačane.
Osim ove, na istom putnom pravcu na par kilometara odatle nalaze se i barikade u selu Rudare ali je put tamo prohodan jer se vozila kreću po cik-cak sistemu.
Ranije danas, građani u Jagnjenici su istovarili nove količine zemlje da bi ojačali barikade koje su postavili popodne ispred vozila Kfora i bodljikave žice.
Srbi su nove količine zemlje i šuta ovoga puta istovarili ispred kamiona i autobusa koji su juče izgurani kada je Kfor u akciji razbio barikade u Jagnjenici.
Vojnici Kfora sada su sa tri strane okruženi novim preprekama od zemlje i šuta, i mogu se kretati samo ka svom logoru ka albanskom selu Čabra.
Kfor sada nije reagovao, kao što je to učinio u prethodna dva navrata kada je, ranije danas, upotrebom suzavca, pokušao da spreči postavljanje novih prepreka i barikada od zemlje.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Pa zar je to moguće? Kako oni to mogu kad im je naš voljeni predsednik naredio da sklone barikade. Isti onaj predsednik-BoTa, koji je do skora izjavljivao da su barikade legitimno sredstvo gradjanske borbe i neposlušnosti. Šta se to desilo sa dragim nam presednikom? Ništa, sem što se 9.12 neumito približava a oni neposlušni ruše našu jedinu- EU alternativu.Taj gospodin, kada bi imao bar malo ljudskosti, principa, dostojanstva,rodoljublja ..bi narodu ponudio ostavku a ne rušenje barikada.Teško nama sa njim, a dosta je vremena dok mu ne vidimo ledja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *