29. новембар – Ојачане барикаде у Јагњеници и Дудином кршу

ЈАГЊЕНИЦА, ЗВЕЧАН – Барикада у месту Дудин крш у општини Звечан, на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић, коју је пре неколико ноћи Кфор покушао да уклони, вечерас је додатно ојачана и бетонирана.
Барикада, која је висока око 2,5 метра, бетонирана је и на њој је постављена бодљикава жица коју су војници Кфора пре неколико вечери користили приликом покушаја уклањања ове барикаде.
Осим земље и камених стена на овој барикади, која се налази на мосту, Срби су бетонирали и арматуру, тако да је до Звечана немогуће доћи из јужног дела Митровице овим путним правцем.
Пре неколико ноћи Кфор је покушао да уклони барикаду у Дудином кршу, чему се супротставио велики број Срба који су исте вечери подигли још веће препреке на путу, а које су вечерас додатно ојачане.
Осим ове, на истом путном правцу на пар километара одатле налазе се и барикаде у селу Рударе али је пут тамо проходан јер се возила крећу по цик-цак систему.
Раније данас, грађани у Јагњеници су истоварили нове количине земље да би ојачали барикаде које су поставили поподне испред возила Кфора и бодљикаве жице.
Срби су нове количине земље и шута овога пута истоварили испред камиона и аутобуса који су јуче изгурани када је Кфор у акцији разбио барикаде у Јагњеници.
Војници Кфора сада су са три стране окружени новим препрекама од земље и шута, и могу се кретати само ка свом логору ка албанском селу Чабра.
Кфор сада није реаговао, као што је то учинио у претходна два наврата када је, раније данас, употребом сузавца, покушао да спречи постављање нових препрека и барикада од земље.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. Pa zar je to moguće? Kako oni to mogu kad im je naš voljeni predsednik naredio da sklone barikade. Isti onaj predsednik-BoTa, koji je do skora izjavljivao da su barikade legitimno sredstvo gradjanske borbe i neposlušnosti. Šta se to desilo sa dragim nam presednikom? Ništa, sem što se 9.12 neumito približava a oni neposlušni ruše našu jedinu- EU alternativu.Taj gospodin, kada bi imao bar malo ljudskosti, principa, dostojanstva,rodoljublja ..bi narodu ponudio ostavku a ne rušenje barikada.Teško nama sa njim, a dosta je vremena dok mu ne vidimo ledja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *