29. novembar – Kfor odgovoran za eskalaciju nasilja

KOSOVSKA MITROVICA – Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović upozorio je u utorak komandanta Kfora Erharda Drevsa da će za sve što će se “eventualno dogodi u Jagnjenici odgovornost snositi Kfor”.
Gostujući na televiziji Most iz Zvečana, Ivanović je rekao da je cilj vojnika Kfora, pri uklanjanju barikade u ponedeljak u selu Jagnjenica, bio da potpuno prekine komunikaciju između Zvečana i Zubinog Potoka i da su razlozi isključivo vojno-taktičke prirode.
“Razočaran sam ponašanjem nemačkih vojnika jer oni nisu imali nikakav povod da juče izazovu incident, ništa nije urađeno što bi ih isprovociralo, smislili su plan i izveli ga od rane zore”, rekao je Ivanović.
Prema njegovim rečima, zbog toga je došlo do zaoštravanja odnosa, ljudi i dalje stoje naspram vojnika Kfora, a po dosadašnjem iskustvu drugi dan posle nemira je uvek najteži. “Mislim da će biti prilično napeto i da će tenzije trajati čitav dan, a kakav će rezultat biti za sada je neizvesno”, rekao je Ivanović.

Izvor: Beta

3 komentara

  1. Reče državni sekretar da je razočaran ponšanjem Njemačkih
    vojnika.Pa šta si učio iz istorije ratova na našim terenima
    kakvo ponašanje su imali u Mačvi 1914-15- 1941-45 na celoj
    teritorij gde su Srbi živeli to je kultura Zapadne vojne mašine.
    Srbi su razočarani i tvojom politikom na prostorima KOSMETA.
    Neprimečuješ se u patriotskom bloku.Deo si dosovske izdaje.
    Tako ja vidim tvoju politiku koju vodiš.

  2. bogdan basaric

    Od juce,ne vazi vise pravilo,da su Srbi mirni gradjani,koji svoja prava traze preko barikada. Kforovi komadanti salju izvestaje,svojim centralama,da je rec o nasilnicima i kriminalcima. Beograd,trazi,da sami gradjani napuste barikade,koje pre toga moraju skloniti… Blizi se kraj,koji moze da bude i sasvim novi pocetak,nasih odnosa sa EU. Do sada je to bio cvrst lanac poraza srpskog naroda. Od Hrvatske preko Bosne,do danasnjeg Kosova.

  3. Nametnuti političari od Josipa do DOSOVACA tu su svi problemi
    koji prate lakoverne Srbe.Ovi koji se mrznu nemaju kud ili u
    pobedu ili crnu zemlju.Ja vidim pobedu nad okupatorom ne zbog
    pravde nje nema,SNAGA DUHA SRPSKOG NARODA ĆE POBEDITI BOŽE DAJ!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *