29. новембар – Кфор одговоран за ескалацију насиља

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Државни секретар у Министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић упозорио је у уторак команданта Кфора Ерхарда Древса да ће за све што ће се “евентуално догоди у Јагњеници одговорност сносити Кфор”.
Гостујући на телевизији Мост из Звечана, Ивановић је рекао да је циљ војника Кфора, при уклањању барикаде у понедељак у селу Јагњеница, био да потпуно прекине комуникацију између Звечана и Зубиног Потока и да су разлози искључиво војно-тактичке природе.
“Разочаран сам понашањем немачких војника јер они нису имали никакав повод да јуче изазову инцидент, ништа није урађено што би их испровоцирало, смислили су план и извели га од ране зоре”, рекао је Ивановић.
Према његовим речима, због тога је дошло до заоштравања односа, људи и даље стоје наспрам војника Кфора, а по досадашњем искуству други дан после немира је увек најтежи. “Мислим да ће бити прилично напето и да ће тензије трајати читав дан, а какав ће резултат бити за сада је неизвесно”, рекао је Ивановић.

Извор: Бета

3 коментара

  1. Reče državni sekretar da je razočaran ponšanjem Njemačkih
    vojnika.Pa šta si učio iz istorije ratova na našim terenima
    kakvo ponašanje su imali u Mačvi 1914-15- 1941-45 na celoj
    teritorij gde su Srbi živeli to je kultura Zapadne vojne mašine.
    Srbi su razočarani i tvojom politikom na prostorima KOSMETA.
    Neprimečuješ se u patriotskom bloku.Deo si dosovske izdaje.
    Tako ja vidim tvoju politiku koju vodiš.

  2. bogdan basaric

    Od juce,ne vazi vise pravilo,da su Srbi mirni gradjani,koji svoja prava traze preko barikada. Kforovi komadanti salju izvestaje,svojim centralama,da je rec o nasilnicima i kriminalcima. Beograd,trazi,da sami gradjani napuste barikade,koje pre toga moraju skloniti… Blizi se kraj,koji moze da bude i sasvim novi pocetak,nasih odnosa sa EU. Do sada je to bio cvrst lanac poraza srpskog naroda. Od Hrvatske preko Bosne,do danasnjeg Kosova.

  3. Nametnuti političari od Josipa do DOSOVACA tu su svi problemi
    koji prate lakoverne Srbe.Ovi koji se mrznu nemaju kud ili u
    pobedu ili crnu zemlju.Ja vidim pobedu nad okupatorom ne zbog
    pravde nje nema,SNAGA DUHA SRPSKOG NARODA ĆE POBEDITI BOŽE DAJ!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *