07. novembar – Vozila Kfora nesmetano prošla ka prelazu Jarinje

ZVEČAN – Kolona vozila Kfora, u kojoj je i auto dizalica – kran, danas oko podne prošla je kroz severni deo Kosovske Mitrovice pored barikade na izlasku iz grada i preko Zvečana krenula ka administrativnom prelazu Jarinje bez ikakvih problema i zastoja.
U koloni Kforovih vozila, pored kamiona – dizalice, su dva vozila “hamer” i jedan pikap u pratnji jednog vozila Kosovske policijske službe sa upaljenim rotacionim svetlima, javili su dopisnici Tanjuga sa lica mesta.
Kolona Kforovih vozila jutros nije prošla, jer su je Srbi zaustavili u Zvečanu, na putu ka administrativnom prelazu Jarinje.
Vozila su bila zaustavljena u opštini Zvečan odakle su se posle kraćeg zadržavanja vratila u pravcu iz koga su došli, preko Severne Mitrovice ka Suvom Dolu i dalje ka južnoj Mitrovici. U celoj ovoj situaciji, koja je trajala oko pola sata, nije bilo nikakvih incidenata.
Kfor ja ranije najavio da će danas nastaviti radove na sanaciji mosta u Ložištu na putu između Zvečana i Leposavića koji vodi ka administrativnom prelazu Jarinje. Kfor je u saopštenju naveo da im je potrebna potpuna sloboda kretanja kako bi njihova teška mehanizacija mogla da prođe do mosta u Ložištu.
Most u Ložištu, koji se nalazi između Zvečana i Leposavića, neophodno je hitno sanirati zbog teških oštećenja u konstrukciji, saopšteno je ranije iz Kfora.
Zbog bezbednosti, Kfor će nastaviti sa popravkom mosta, koja je započeta pre 16. septembra i nastaviće je 7. novembra, poručili su iz Kfora prošlog četvrtka.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *