07. новембар – Возила Кфора несметано прошла ка прелазу Јариње

ЗВЕЧАН – Колона возила Кфора, у којој је и ауто дизалица – кран, данас око подне прошла је кроз северни део Косовске Митровице поред барикаде на изласку из града и преко Звечана кренула ка административном прелазу Јариње без икаквих проблема и застоја.
У колони Кфорових возила, поред камиона – дизалице, су два возила “хамер” и један пикап у пратњи једног возила Косовске полицијске службе са упаљеним ротационим светлима, јавили су дописници Танјуга са лица места.
Колона Кфорових возила јутрос није прошла, јер су је Срби зауставили у Звечану, на путу ка административном прелазу Јариње.
Возила су била заустављена у општини Звечан одакле су се после краћег задржавања вратила у правцу из кога су дошли, преко Северне Митровице ка Сувом Долу и даље ка јужној Митровици. У целој овој ситуацији, која је трајала око пола сата, није било никаквих инцидената.
Кфор ја раније најавио да ће данас наставити радове на санацији моста у Ложишту на путу између Звечана и Лепосавића који води ка административном прелазу Јариње. Кфор је у саопштењу навео да им је потребна потпуна слобода кретања како би њихова тешка механизација могла да прође до моста у Ложишту.
Мост у Ложишту, који се налази између Звечана и Лепосавића, неопходно је хитно санирати због тешких оштећења у конструкцији, саопштено је раније из Кфора.
Због безбедности, Кфор ће наставити са поправком моста, која је започета пре 16. септембра и наставиће је 7. новембра, поручили су из Кфора прошлог четвртка.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *