07. novembar – Srbi zaustavili vozila Kfora u Zvečanu

ZVEČAN – U Zvečanu, na putu ka administrativnom prelazu Jarinje, Srbi su jutros oko pet sati zaustavili nekoliko vozila Kfora.
U koloni Kfora bila su dva vozila “hamer”, jedan kran i pikap u kojima su bili američki vojnici, a kolona je došla iz pravca južne Kosovske Mitrovice.
Zaustavljeni su u opštini Zvečan odakle su se posle kraćeg zadržavanja vratili u pravcu iz koga su došli, preko Severne Mitrovice ka Suvom Dolu i dalje ka Južnoj Mitrovici. U celoj ovoj situaciji, koja je trajala oko pola sata, nije bilo nikakvih incidenata, javljaju izveštači Tanjuga sa lica mesta.
Kfor ja ranije najavio da će danas nastaviti radove na sanaciji mosta u Ložištu na putu između Zvečana i Leposavića koji dalje vodi ka administrativnom prelazu Jarinje. KFor je u saopštenju naveo da im je potrebna potpuna sloboda kretanja kako bi njihova teška mehanizacija mogla da prođe do mosta u Ložištu.
Most u Ložištu, koji se nalazi između Zvečana i Leposavića, neophodno je hitno sanirati zbog teških oštećenja u konstrukciji, saopšteno je ranije iz Kfora.
Zbog bezbednosti, Kfor će nastaviti sa popravkom mosta, koja je započeta pre 16. septembra i nastaviće je 7. novembra, poručili su iz Kfora prošlog četvrtka.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *