07. новембар – Срби зауставили возила Кфора у Звечану

ЗВЕЧАН – У Звечану, на путу ка административном прелазу Јариње, Срби су јутрос око пет сати зауставили неколико возила Кфора.
У колони Кфора била су два возила “хамер”, један кран и пикап у којима су били амерички војници, а колона је дошла из правца јужне Косовске Митровице.
Заустављени су у општини Звечан одакле су се после краћег задржавања вратили у правцу из кога су дошли, преко Северне Митровице ка Сувом Долу и даље ка Јужној Митровици. У целој овој ситуацији, која је трајала око пола сата, није било никаквих инцидената, јављају извештачи Танјуга са лица места.
Кфор ја раније најавио да ће данас наставити радове на санацији моста у Ложишту на путу између Звечана и Лепосавића који даље води ка административном прелазу Јариње. КФор је у саопштењу навео да им је потребна потпуна слобода кретања како би њихова тешка механизација могла да прође до моста у Ложишту.
Мост у Ложишту, који се налази између Звечана и Лепосавића, неопходно је хитно санирати због тешких оштећења у конструкцији, саопштено је раније из Кфора.
Због безбедности, Кфор ће наставити са поправком моста, која је започета пре 16. септембра и наставиће је 7. новембра, поручили су из Кфора прошлог четвртка.

Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *