07. novembar – Kep se suprotstavio “udruženom zločinačkom poduhvatu”

Dragan Vasiljković nije radio ništa drugo, nego “veoma uspešno organizovao i obučavao lokalne civile u vojnike”, kako bi se suprotstavili udruženom zločinačkom poduhvatu protiv više stotina hiljada Srba Republike Srpske krajine.

Navodeći da je ovakvu klasifikaciju delovanja hrvatskih generala Gotovine, Markača i Čermaka, a pod direktnim nadzorom hrvatske vlade, u aprilu ove godine dao Haški tribunal, doktor Vojislav Ilić iz Sidneja pisao je federalnom ministru unutrašnjih poslova Brendanu O’Konoru.

Pismo gospodina Ilića jedan je osam dokumenata dodatih ličnom pismu Dragana Vasiljkovića, koje je prošle nedelje upućeno na adresu australijskog ministra. On bi, uskoro, trebalo da donese odluku o tome da li će ili ne prihvatiti zahtev za izručenje Vasiljkovića Hrvatskoj, koja ga traži zbog ispitivanja o ratnom zločinu.

Gospodin Ilić upućuje na presudu Haškog tribunala od 15. aprila ove godine i piše da su trojica pomenutih generala “u operaciji ‘Oluja’ pomagali da se organizuje i izvede genocidni poduhvat protiv više stotina hiljada Srba”. On navodi da takva presuda jasno upućuje da je skinuta “fasada poštovanja kojom su se oni predstavljali svetu o sebi i svojoj zemlji”.

“Međunarodni sud za ratne zločine nazvao je celokupan vojni napad protiv stanovništva Republike Srpske krajine ‘udruženim zločinačkim poduhvatom’ u kome je od početka učestvovala i cela hrvatska HDZ vlada”, navodi dr Ilić, podsećajući da danas u SAD postoji ” tužba preživelih iz holokausta” protiv učesnika u ovome.

Doktor Ilić pominje i Vesnu Škare Ožbolt, koja je bila ministarka pravosuđa u vreme kada je zahtev za Vasiljkovićevom ekstradicijom izdat. “Ona je bila takođe i deo danas osramoćenog HDZ tima predvođenog Franjom Tuđmanom, kome se pripisuje ovaj udruženi zločinački poduhvat. Tužilac Haškog tribunala Karla Del Ponte nazvala ju je ‘pravim lažovom s kojim ne želi ništa da ima’.

Izvor: Vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *