01. novembar – Bogdanović i Stefanović: Nismo dobili poziv

BEOGRAD – Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šeF beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavili su Tanjugu da nisu prisustvovali današnjoj sednici skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju jer nisu dobili poziv za nju.
„Nismo dobili nikakav poziv, kako u vladi, tako ni u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju“, rekao je Bogdanović.
On je istakao da poziv Odbora za Kosovo i Metohiju skupštine Srbije nije stigao do danas u 14 časova.
Bogdanović je dodao da će se odazvati pozivu za učešće na sednici Odbora ako dobije poziv.
„Uvek sam se odazivao pozivima skupštinskih odbora i to ću činiti i ubuduće. Međutim nisam dobio poziv za ovu sednicu za koju sam čuo preko medija“, objasnio je Bogdanović.
Stefanović je, takođe, potvrdio Tanjugu da nije dobio poziv za današnju sednicu.
Predsednik skustinskog odobra za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović prekinuo je današnju sednicu tog tela, jer predstavnici vlade nisu došli da obrazlože izveštaj o aktivnostima na Kosovu.
Kragović je nastavak sednice zakazao za sutra u 14 sati, uz obrazloženje da se nada da će predstavnici vlade učestvovati.
Sednica Odbora počela je nešto posle 14 sati, a poslanici DSS i SRS su nakon dva sata rasprave o vladinom izveštaju predložili da se ona prekine i nastavi sutra.
Kragović je ranije obavestio članove Odbora da je još u petak predstavnicima vlade, ministru za Kosovo i Metohiju Bogdanoviću i šefu beogradskog pregovaračkog tima Stefanoviću uputio poziv na sednicu Odobra.

4 komentara

  1. U nedelju sam bila nalj barikadama sa četrdeset ljudi iz Kragujevca i uverila se zašto ove dve spodobe nisu poželjne na Kosmetu. Narod ih vidi kao neprijatelje i više ih se boji nego svih na drugoj strani. Doduše, više se ni njih ne boje, jer znaju da su ih prodali i napustili. Više se ničemu dobrom od njih ne nadaju. Žao im je, ali makar im braća iz ostalih gradova dolaze i lakše im je kad imaju moralnu podršku. Neka se ne pitaju ovi tupsoni zašto nisu pozvani, sram ih bilo!

  2. Cak i da ih nisu pozvali, u sta sumnjam jer zar neko moze da veruje toj dvojici, oni su trebali da dodju. Ako nisu znali da skupstinski odbor zaseda, onda ne treba da budu pregovaraci jer nisu sposobni. Da li je moguce da ih niko iz njihovih stranaka nije obavestio o sednici odbora? Ovakve izjave zaista vredjaju inteligenciju ljudi.

  3. Izdaja i nejedinstvo su DUBOKO ukorenjeni u nasoj naciji,pa nam je zato i ovako kako nam je!!Optuzuju Milosevica i Seselja da su izgubili Kosmet???Pa i da je to tacno nisu ga izgubili bez opaljenog metka!!A nisu ga ni mogli dobiti kad u naciji imaju,imamo,izdajnika da im se broja ne zna,isto kao i onih koji su bezali od mobilizacije kako po moru i vikendicama tako i po inostranstvu!Sva “sreca” pa imamo “heroje” Canka,praska Jovanovica,Draskovicai sve ostale “zuto-crvene”koji ce da nas “brane i odbrane”od svakoga,a ponajvise od srpstva na koje imaju kapitulantske afinitete!

  4. A ja NE verujem ni g. Kragoviću, ni Bogdanoviću, ni Stefanoviću.
    Zar je problem (ako si “čist”) da g. Kragović predoči-obrazloži Članovima Odbora za Kosovo i Metohiju iz Odbora predmetne pozive i time odagna bilo kakve “dileme” ko je koga i na koji način “pozvao na sednicu”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *