31. октобар – Конузин у складу са дипломатском праксом

Учешће руског амбасадора у Србији Александра Конузина на скупу Српске напредне странке сматра се уобичајеном дипломатском праксом, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

“Одржавање контаката са свим политичким снагама државе у којој амбасадор борави и учешће на различитим манифестацијама које оне организују представља уобичајену међународну дипломатску праксу”, навели су у руском министарству, преноси РИА Новости.

Руска агенција преноси да су се крајем недеље у медијима појавиле информације о учешћу Конузина на скупу ове опозиционе странке.

То је, како се наводи у саопштењу руског Министарства иностраних послова, “послужило као повод неким српским политичарима да говоре о наводном покушају мешања амбасадора у унутрашње ствари Србије”.

Агенција подсећа да је СНС формирана 2008. године и да је лидер странке Томислав Николић овог лета изјављивао да ће Београд, у случају победе СНС на парламентарним изборима 2012. године, водити политику тешње сарадње са Москвом.

Конузин је у суботу у Нишу на скупу поводом трогодишњице од оснивања СНС изнео став да је ова странка постала један од главних показатеља расположења грађана Србије, чиме је стекла могућност да прави планове општенационалног карактера, али истовремено и одговорност због поверења и наде које људи полажу у ту политичку партију.

 

Један коментар

  1. Zna vlada Velike Rusije koje su političke snage na pomolu.
    To brine crveo- žute jer su svoje vreme potrošili na štetu svog naroda.Odlazak u zaborav ove vladajuće garniture
    jedino je dobro za Srbiju. Nove poličke poteze sigurno
    SNS voditi u interesu naroda srpskog i bratskih odnosa Rusijom
    daj Bože!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *