28. oktobar – KFor uklonio barikadu kod Brnjaka

Vojnici KFora rano jutros uklonili su barikade koju su Srbi držali na ulazu na administrativni prelaz Brnjak iz pravca Ribarica.
Akcija je, kako su rekli Tanjugu, izvedena nešto posle tri sata, a vojnici KFora su tom prilikom uklonili nekoliko kamiona.
Jedan kamion je gurnut u provaliju prema jezeru Gazivode, drugi odvučen na sam prelaz Brnjak koji je i dalje zatvoren, a koji kontrolišu vojnici, dok je treći kamion pomeren u stranu.
Kako su Tanjugu potvrdili Srbi koji su se tu rano jutros zatekli, akcija je bila munjevita, i u njoj je učestvovao veliki broj vojnika KFora. Vojnici su, prema njihovim rečima, sa oklopnim transporterom pomerili teretna vozila sa puta od kojih je jedan odguran u provaliju.
Međutim, pripadnici KFora vratili su Srbima, jedan od tri kamiona koja su uklonili sa barikade.
Kamion je vraćen pod uslovom da ne bude parkiran u međuzoni, već iza administrativne linije, na teritoriji centralne Srbije.
KFor je prethodnih dana preuzeo sve barikade koje su sprečavale saobraćaj iz pravca Zubinog Potoka, a sada je uklonio i poslednju prepreku iz pravca centralne Srbije.
Saobraćaj se, kao i prethodnih dana, odvija alternativnim putem iznad prelaza Brnjak, na kojem kontrolu saobraćaja vrše vojnici nemačkog i Francuskog kontingenta.
Na putu iz pravca Ribarica odakle su uklonjeni kamioni vojnici KFora su postavili svoju prepreku od bodljikave žice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *